Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Cluj-Napoca: Tot asocierea CON-A va executa lucrarile de la Sala Polivalenta

Primaria Cluj-Napoca: Tot asocierea CON-A va executa lucrarile de la Sala Polivalenta


Primaria Cluj-Napoca a desemnat castigatorul licitatiei pentru executia proiectului "Sala multifunctionala de sport, aleea Stadionului, Cluj-Napoca". Contractul se refera la continuarea lucrarilor necesare finalizarii acestui proiect important de investitii, realizat din fonduri de la bugetul local, care a fost demarat in anul 2010 insa a fost stopat in faza de executie a cca 65% din lucrari, printr-o sentinta a instantelor.

Procedura organizata pentru stabilirea executantului diferentei de lucrari pana la finalizare a fost licitatie deschisa prin mijloace electronice, ofertele s-au depus in SEAP, conform HG 1660/2006, HG 925/2006 si OUG 34/2006.

In termen s-au inscris 2 ofertanti, asocierea Strabag SRL cu Strabag AG - cu o valoare de 43.224.020 lei fara TVA inclusiv cheltuieli ''diverse si neprevazute'', respectiv asocierea CON-A cu Nisal si InterSport - cu oferta de 34.914.326,57 lei fara TVA, la care se adauga cheltuieli ''diverse si neprevazute ''in suma de 1.640.973,34 lei fara TVA, rezultand valoarea totala de 36.555.299,91 lei fara TVA.

Valoarea estimata in caietul de sarcini a procedurii a fost: 35.138.188,45 lei fara TVA.

Asocierea Strabag SRL cu Strabag AG a fost declarata inacceptabila, asa cum se reiese si din raportul expertului cooptat, fiind mai mare cu peste 23% decat valoarea estimata a procedurii, aceasta s-a impus a fi respinsa ca inacceptabila - din punct de vedere al propunerii financiare - in baza prev. art. 36 alin. 1 lit. e^1 corob. Cu prev. art. 81 din HG 925/2006.

Investitia este finantata cu ajutorul unui imprumut de la CEC Bank

Finantarea investitiei se realizeaza integral cu fonduri publice locale, o parte fiind asigurata din creditul de investitii contractat de institutie de la CEC Bank.

Termenul de realizare al proiectului este de 8 luni.

Conform criteriului de atribuire "pretul cel mai scazut", ofertantul desemnat castigator a fost asocierea CON-A cu Nisal si InterSport.

Sala va avea peste 7000 de locuri cu anexele sportive si tehnice aferente, cu dotari complementare de alimentatie publica, spatii comerciale inchiriabile, un parking pentru minimum 446 de masini, iar regimul de inaltime va fi de 1S+P+3E.

Sala va fi construita la standarde internationale, cu respectarea normelor in domeniu care sa permita omologarea salii la standarde nationale si internationale si care sa asigure organizarea unei mari varietati de competitii sportive si activitati, potrivit publicatiei citynews.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1973 ori