Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei vrea sa reglementeze problema parcarilor

Primaria Capitalei vrea sa reglementeze problema parcarilor
Edilul-sef al Bucurestiului, Adriean Videanu va propune pe 1 februarie Consiliului General un set de reguli care sa permita crearea unor noi locuri de parcare si fluidizarea traficului.Documentul prevede ca nu se va mai elibera nici o autorizatie de constructie pentru diverse imobile daca proprietarul nu a prevazut in proiect si locuri de parcare. De asemenea, se interzice parcarea autovehiculelor pe trotuare sau pe strazile care au numai doua benzi pe sens.
Prima noutate se refera la numarul minim de locuri de parcare ce trebuie amenajate la fiecare constructie. Acesta va varia in functie de destinatie si suprafata.

Pentru locuinte:
-minim un loc de parcare pentru nu apartament de maxim 100 de metri patrati
-minim doua locuri de parcare pentru un apartament de peste 100 de metri patrati

Pentru spatii comerciale:
-minim un loc de parcare pentru fiecare 20 de metri patrati la constructiile destinate alimentatiei publice sau comertului
-minim un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri patrati la constructiile cu destinatie de birouri sau hoteluri

Cei care nu vor include in planul constructiei numarul minim de locuri de parcare prevazut de regulament vor fi sanctionati cu o amenda de 10.000 de Euro pentru fiecare spatiu. Banii astfel obtinuti vor fi stransi potrivit propunerii lui Adriean Videanu, intr-un fond destinat construirii altor parcaje.

Documentul prevede ca pe terenurile aflate in proprietate publica sa fie interzisa rezervarea locurilor de parcare, amplasarea de garaje individuale sau obstructionarea accesului liber la locul de parcare.

Interdictiile nu se opresc aici. Odata cu aprobarea documentului, Municipalitatea pune ordine si in publicitatea stradala.

Astfel, se va interzice desfasurarea activitatilor de publicitate comerciala prin deplasarea sau stationarea unor vehicule purtatoare de panouri publicitare pe caile rutiere sau in parcajele publice.

Ca solutie pentru rezolvarea problemei legate de stationarea masinilor, Primaria Capitalei va incepe in acest an constructia a trei mari parcari supraterane la Gara de Nord, Piata Revolutiei si Piata Victoriei. Amenajarea parcarilor se va face prin parteneriat public-privat.Realitatea TV


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 788 ori