Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei are datorii tot mai mari

Primaria Capitalei are datorii tot mai mari

Datoriile Primariei Municipiului Bucuresti au ajuns la 1,24 miliarde euro, aproape jumatate din suma fiind imprumuturi externe pe termen lung, conform NewsIn.

In mandatul lui Adriean Videanu, primaria a imprumutat 2,04 miliarde lei dintr-o emisiune de obligatiuni, pentru lucrari de infrastructura, si 701 milioane lei de la Banca Europeana de Investitii, pentru reabilitarea scolilor.

Conform aceluiasi document, municipalitatea mai are datorii de 890 milioane lei catre bugete, suma provenind din TVA si din impozitul pe venit. Aceste datorii nu au fost platite pentru ca municipalitatea are de recuperat, prin Administratia Fondului Imobiliar, 736 milioane lei din chirii pentru locuinte si alte spatii, dar si 124,7 milioane lei din plata parcarilor si din alte contracte de concesiune.


Datoriile catre furnizorii municipalitatii, vechi de peste un an, sunt de 56,4 milioane lei, iar cele care dateaza de mai putin de 12 luni, de 84,3 milioane lei.


Daca datoriile din imprumuturi externe pot fi platite intr-un termen relativ lung, conform contractelor incheiate cu finantatorii, primaria trebuie sa achite alte restante mult mai repede, in special pe cele catre stat. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1343 ori