Primaria Bucuresti: 700.000 de lei pentru statuia printului Rainier al III-lea de Monaco

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 16:44
4446 citiri
Primaria Bucuresti: 700.000 de lei pentru statuia printului Rainier al III-lea de Monaco
Rainier al III-lea de Monaco

O statuie din bronz dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco, realizata de sculptorul Ionel Stoicescu, a fost finantata de Primaria Capitalei cu o suma de 700.000 de lei si va fi amplasata in Bucuresti.

Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic (AMPT), o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, i-a alocat o suma de 700.000 de lei (fara TVA) sculptorului Ionel Stoicescu, pentru a realiza o statuie din bronz dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco, potrivit unui anunt de atribuire postat recent pe site-ul e-licitatie.ro.

Sculptorul, autor al conceptului plastic, trebuie sa realizeze in bronz, la dimensiune naturala, statuia ce il reprezinta pe printul Rainier al III-lea de Monaco. Statuia este o componenta a ansamblului monumental dedicat printului Rainier.

Contractul i-a fost atribuit pe 12 decembrie 2011 artistului Ionel Stoicescu, prin negociere, criteriul de atribuire fiind "pretul cel mai scazut". Pentru atribuirea acestui contract a fost depusa o singura oferta.

Intr-un anunt postat pe site-ul AMPT, se spune ca "pentru monumentul dedicat printului Rainier al III-lea de Monaco, care prezinta mai multe scene de circ, s-a propus (pentru amplasare, n.r.) spatiul verde din fata Circului Globus".

Potrivit site-ului Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, sase sculpturi noi - dedicate lui Gheorghe Dinica, printul Rainier al III-lea de Monaco, Mircea Eliade, Emil Cioran, Hortensia Papadat-Bengescu si Avram Iancu - vor fi amplasate in Bucuresti, in urma unor concursuri de solutii organizate de institutie.

Monumentul dedicat actorului Gheroghe Dinica va fi realizat de sculptorul Dragos Catalin Munteanu si va costa circa 440.000 de lei.

Citeste mai mult despre Primaria Bucuresti plateste 444.000 de lei pentru bustul lui Gheorghe Dinica.

#statuie print Monaco, #Bucuresti finantare statuie, #statui Bucuresti , #Primaria