Pietele volante ar putea fi interzise

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 12:15
1158 citiri
Pietele volante ar putea fi interzise

Comercializarea alimentelor in pietele volante ar putea fi interzisa daca o parte a comerciantilor va continua sa nu respecte conditiile de igiena, a declarat marti presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, citat de Mediafax.

"In acest an am facut controale in pietele volante. Cand afara era cald de nu puteai sa respiri, in pietele volante erau produse puse pe asfalt. Am intervenit si am dat sanctiuni, am luat legatura cu Autoritatea Sanitar-Veterinara si am trimis avertismente la nivel de primarii.

Daca nu vor respecta aceste conditii, vom ajunge pana la a le interzice sa mai comercializeze!", a spus Cerbulescu, prezent la evenimentul Romania Retail Forum 2010 organizat de MEDIAFAX.

El a sfatuit operatorii economici sa consulte ANPC atunci cand lanseaza anumite produse sau promotii.

"E foarte bine ca atunci cand exista anumite nelamuriri, sa le putem discuta. Cand se lanseaza pe piata anumite produse sau promotii fara a avea implementat cadrul necesar, se poate intampla sa fie obligati sa retraga produsele de pe piata", a adaugat Cerbulescu.

Oficialul ANPC a aratat ca exista si probleme legate de etichetarea produselor cu termeni ca "bio" sau "ecologic".

"Noi verificam etichetarea acestor produse. Unii dintre ei respecta aceasta lege, dar am descoperit si produse care nu aveau nicio legatura si le-am retras de pe piata. Sunt destule situatii in care agentii economici incearca sa foloseasca aceasta metoda pentru a atrage consumatorii", a adaugat seful ANPC.

Totodata, Cerbulescu a aratat ca ANPC a infiintat un comandament pentru verificarea statiunilor de pe Valea Prahovei si a pregatirilor pentru sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

#piete, #volante, #cerbulescu, #anpc , #Primaria