Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's va realiza rating-ul municipiului Alba Iulia

Moody's va realiza rating-ul municipiului Alba Iulia


Agentia Moody's va realiza rating-ul municipiului Alba Iulia, aceasta prezentand, din cele trei oferte prezentate, pe cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, respectiv 14.900 de euro, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Primariei, Mihai Coser.

Primaria municipiului Alba Iulia a transmis, in data de 5 februarie, solicitari pentru prezentarea unor oferte privind serviciile de credit rating catre cele mai importante agentii internationale de rating - Standard and Poor's, Fitch Ratings si Moody's. Fata de cele trei oferte prezentate si tinand cont de prevederile OUG 34/2006 privind achizitiile publice, a fost aleasa oferta de credit rating a agentiei Moody's, filiala din Cehia.

Urmeaza sa fie finalizata procedura si semnat contractul de rating. Vor fi analizate bugetul, datoria publica locala, lichiditatile, obligatiile financiare, politica.

Imbunatatirea accesului la fondurile europene va depinde in mod substantial de capacitatea autoritatilor locale de a atrage resurse de pe pietele financiare si de noi investitori privati. Rating-ul este util si in situatia in care municipiul Alba Iulia va lua decizii in sensul demararii unor proceduri pentru atragerea de investitori straini in scopul crearii unor parteneriate de tip public-privat pentru o mai eficienta furnizare a serviciilor publice, a mentionat Mihai Coser.

Printre municipalitatile care au initiat astfel de proceduri se numara Bucuresti, Brasov, Oradea.

Rating-ul evalueaza capacitatea de a rambursa datoria contractata si angajamentul de a onora obligatiile de plata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1165 ori