INS a anuntat rezultatele preliminare ale referendumului

Luni, 20 August 2012, ora 16:28
1409 citiri
INS a anuntat rezultatele preliminare ale referendumului

Populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, a anuntat, luni, presedintele INS, Vergil Voineagu, dupa ce rezultatele preliminare ale recensamantului au fost validate, urmand sa fie prezentate Guvernului in prima sedinta.

Rezultatul recensamantului se refera la persoanele care au resedinta obisnuita in Romania.

Vergil Voineagu a precizat ca, pana in prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensamant, reprezentand aproximativ 48% din total.

Presedintele INS a mai spus ca intre datele preliminare ale recensamantului si cele finale, care vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot sa apara diferente".

Membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfasurarea recensamantului si au validat rezultatele preliminare.

INS explica si situatia gospodariilor care nu au fost recenzate si a persoanelor plecate in strainatate

Voineagu a explicat ca INS nu a reusit recenzarea a 2,8% din gospodarii, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat ca in cazul acestor persoane se va incerca recuperarea datelor prin intermediul altor institutii abilitate.

Totodata, raspunzand unei intrebari cu privire la numarul persoanelor plecate in strainatate, Voineagu a spus ca pentru a stabili acest numar a fost introdus un formular special, care insa a avut in vedere recenzarea persoanelor plecate din localitatea de domiciliu in strainatate sau in alta localitate, dupa caz.

In prezent, INS a prelucrat 910.264 de asemenea formulare (PPI), insa nu se stie cate dintre aceste persoane sunt plecate in strainatate si cate sunt plecate in alta localitate decat cea de domiciliu, a precizat Voineagu.

Comisia abilitata sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului va transmite un comunicat de presa in care va face publice aceste date.

Dupa validarea datelor preliminare ale recensamantului, vor fi introduse in sistemul electronic fisele de la recensamant, iar in 2013 vor fi anuntate rezultatele finale, declara, saptamana trecuta, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa.

"Finalizarea recensamantului se va face odata cu introducerea in sistemul electronic a tuturor fiselor", preciza Dusa.

Ministrul Administratiei si Internelor arata ca trebuie introduse in sistemul electronic peste 38 de milioane de fise de recensamant, iar pana in prezent au fost prelucrate 48.000.

Mircea Dusa preciza ca, odata cu validarea acestor date preliminare, judecatorii de la Curtea Constitutionala vor avea orientativ o cifra de referinta, dar sublinia ca listele electorale si datele statistice de la recensamant nu au nicio legatura.

Recensamantul Populatiei si Locuintelor a avut loc in perioada 20 - 31 octombrie 2011.

#rezultate recensamant INS, #INS rezultate recensamant, #rezultate preliminare recensamant , #Primaria