In Bucuresti se investeste in cultura

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 16:05
1235 citiri
In Bucuresti se investeste in cultura

Ministrul Culturii anunta ca lucrarile pentru Biblioteca Nationala, sediul de pe Bd. Unirii, vor incepe in luna aprilie. Acest edificiu se alatura altor 20 de institutii care urmeaza sa beneficieze de o parte din suma pe care Guvernul a imprumutat-o de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Pe langa aspectul modern, biblioteca urmeaza sa beneficieze de o sala de concerte si de un muzeu de arta contemporana. Dar asta nu presupene mutarea Muzeului National de Arta Contemporana in cladirea Bibliotecii, ci se va infiinta un al doilea muzeu.

O copie fidela va avea si statuia lui Carol I din Piata Revolutiei. Insa, este putin probabil ca asta sa se intample curand, atat timp cat mostenitorii sculptorului croat Ivan Mestrovici sunt in conflict, iar ministerul nu poate obtine macheta statuii care domina pana in 1947 aceasta piata. Cu toate acestea, primaria isi va continua propriul proiect de instalare a unei statui Carol I in Piata Victoriei.

La capitolul monumente continua conflictul minister- primarie. Acum, marul discordiei il reprezinta Monumentul Holocaustului, care urmeaza sa fie construit in apropierea fostului sediu central al Ministerului Administratiei si Internelor.Desi amplasarea lui a fost decisa in urma cu doi ani, primaria inca nu a dat toate avizele necesare.

Cele doua institutii au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste "ansamblul Caragiale", dar nu s-au inteles asupra locului in care acesta urmeaza sa fie amplasat. Intre timp si sculptorul a marit dimensiunea ansamblului statuar, asa ca monumentul realizat de Ioan Bolborea va fi predat candva in cursul acestui an.

Tot in 2008, vor incepe lucrarile la Sala Omnia, care va deveni sediul Teatrului de Opereta si va incepe faza a doua a reconstructiei Salii Palatului. Ministrul Culturii anunta ca are in lucru si "un concept" pentru Centrul Istoric al Capitalei. Planul include sedii de banci, sedii de institutii culturale si ateliere ale artistilor.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.