Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iluminatul festiv de sarbatori: Bucuresti ramane fruntea tarii in topul cheltuielilor cu luminitele

Iluminatul festiv de sarbatori: Bucuresti ramane fruntea tarii in topul cheltuielilor cu luminitele


Primaria Municipiului Bucuresti a alocat in periada sarbatorilor de iarna aproape 12 milioane de lei (11.939.796,67 lei, inclusiv TVA) pentru iluminatul festiv, aceasta fiind, de altfel si cea mai mare investitie din intreaga tara.

Locul doi este ocupat de Primaria Constanta, cu peste 5 milioane de lei (5.719.857,9 lei, inclusiv TVA) cheltuiti pe luminitele de Craciun.

La polul opus se afla Primariile Municipiilor Oradea si Drobeta Turnu Severin, care nu au utilizat fonduri, luminitele fiind oferite cu titlu gratuit de catre operatorii serviciului de iluminat public.

Cifrele au fost publicate luni de Infocons care, in perioada ianuarie - martie 2019, a realizat un studiu cu privire la cheltuielile primariilor din cadrul resedintelor de judet din Romania pentru iluminatul festiv din perioada sarbatorilor de iarna, respectiv noiembrie - decembrie 2018 - ianuarie 2019.

Costurile includ achizitia/inchirirea ornamentelor, montarea si demontarea acestora iar 93,61% din primarii au transmis informatiile solicitate.

Potrivit studiului, primariile au achitat au achitat in medie peste 1 milion de lei (1.090.066,34 lei) pentru iluminatul festiv in perioada 2018-2019, cu 53,10% mai mult fata de media achitata pentru iluminatul festiv din perioada 2017-2018, respectiv 711.995,55 lei.

InfoCons (www.infocons.ro) este Asociatia Nationala de Protectia Consumatorilor, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, apolitica, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor - membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2104 ori
Citeste mai multe desprecheltuieli iluminat sarbatori