Guvernul a alocat din nou bani primariilor, de aceasta data peste 4,5 milioane euro

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 09:45
1631 citiri
Guvernul a alocat din nou bani primariilor, de aceasta data peste 4,5 milioane euro

Guvernul a alocat din nou bani pentru unitati administrativ-teritoriale, de aceasta data in cuantum total de 20 milioane lei (peste 4,5 milioane euro), pentru cheltuieli urgente in sezonul rece, prin suplimentarea bugetului Ministerului Administratiei Publice, din Fondul de rezerva bugetara.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare, fara ca aprobarea actului normativ sa fie anuntata de Executiv.

In hotarare se arata ca repartizarea sumei pe unitati administrativ-teritoriale se face prin ordin al vicepremierului Liviu Dragnea, pe baza solicitarilor fundamentate ale acestora, iar ordonatorii principali de credite ai bugetului local raspund de utilizarea banilor.

In urma cu o saptamana, bugetul pe acest an al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost de asemenea suplimentat de Guvern, din Fondul de rezerva bugetara, cu 3,5 milioane lei, pentru finantarea cheltuielilor urgente specifice sezonului rece.

Si acel transfer de fonduri a fost aprobat prin hotarare, fara ca Executivul sa anunte aprobarea actului, la finalul sedintei.

Desi si in acel act normativ este precizat ca banii vor fi impartiti "pe unitati administrativ-teritoriale" prin ordin al ministrului de resort, vicepremierul Liviu Dragnea, pe baza solicitarilor fundamentate "ale unitatilor", si ca decontarea sumelor se face pe baza documentelor justificative transmise de "unitatile administrativ-teritoriale", iar "ordonatorii principali de credite" ai bugetului local raspund de modul de utilizare a sumelor repartizate, Guvernul a sustinul ca sunt alocati bani doar pentru orasul Brad.

#buget primarie , #Primaria