Dosarul Dexia. Primarul Iasiului, cercetat de procurori

Luni, 22 Iulie 2013, ora 14:09
1487 citiri
Dosarul Dexia. Primarul Iasiului, cercetat de procurori
Primarul Iasiului, cercetat in cazul Dexia

Procurorii de la Sectia a doua de la Directia Nationala Anticoruptie din Bucuresti (DNA) au inceput o serie de cercetari prealabile in dosarul Dexia, in care municipalitatea ieseana este acuzata ca a cheltuit ilegal o parte din fondurile in valoare de 2.000 de miliarde de lei, primite de la Banca Dexia.

Primaria din Iasi, condusa de Gheorghe Nichita, a finantat cu banii incasati de la Banca Dexia mai multe proiecte, printre care modernizarea a 142 de strazi sau construirea blocurilor de locuinte din Gradinari.

Dupa ce prefectul judetului Dragomir Tomaseschi a comandat o serie de verificari si expertize, s-a constatat ca la proiectul de modernizare a celor 142 de strazi s-a decontat o cantitate de materiale mult mai mare decat cea folosita la lucrarile executate. De exemplu, s-au platit cu 2.000 de metri patrati de pavele mai mult decat cantitatea reala folosita la pavarea trotuarelor,arata Buna Ziua Iasi.

Printre firmele care au contractat lucrari de executie in cadrul proiectelor finantate cu bani de la Dexia, se numara: SC Citadin SA, SC Constructii Feroviara Grup Colas SA, SC Euroconstruct Group SRL, SC Compania de Constructii Feroviara Campulung Moldovenesc si RJR International SRL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primaria iasi, #dosar Dexia prejudiciu, #procurori ancheta primar Iasi , #Primaria