DNA: Mita pentru influentarea unor oficiali din Primaria Sectorului 3 in atribuirea unor lucrari de reabilitare termica

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 14:50
1819 citiri
DNA: Mita pentru influentarea unor oficiali din Primaria Sectorului 3 in atribuirea unor lucrari de reabilitare termica

Un barbat a fost trimis in judecata dupa ce a cerut peste 200.000 de euro pentru a-si folosi influenta pe langa reprezentanti ai Primariei Sectorului 3 (PS3), astfel incat sa-i obtina unui administrator de firma incredintarea directa a unor lucrari de reabilitare termica, informeaza DNA.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a inculpatului George Navon, persoana fara o calitate anume, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la sfarsitul lunii octombrie 2012, inculpatul George Navon a pretins pentru sine si pentru altii suma 210.000 de euro, din care 200.000 de euro cu titlu de consultanta de afaceri (dintr-un avans obtinut pentru lucrari viitoare) si 10.000 de euro cu titlu de "taxa de incredere", pentru a-si folosi influenta pe langa reprezentanti ai Primariei Sectorului 3, astfel incat sa-i obtina unui administrator al unei societati comerciale (denuntator in cauza) incredintarea directa a unor lucrari de reabilitare termica a 10 blocuri. Aceasta din urma pretentie de 10.000 de euro a fost diminuata la 20.000 de lei, suma care a fost primita de inculpat la data de 30 octombrie 2012.

In cursul lunii decembrie 2012, inculpatul a pretins pentru sine si pentru altii 20.000 de euro, pentru a-si folosi influenta pe langa reprezentanti ai Primariei Sectorului 3 Bucuresti, astfel incat sa-i obtina aceluiasi administrator de firma incredintarea directa a unor lucrari de reabilitare termica a 40 de blocuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mita proces, #DNA mita autoritati , #Primaria