DNA l-a trimis in judecata pe viceprimarul Ploiestiului, Raul Petrescu

Marti, 18 Iunie 2013, ora 14:55
2213 citiri
DNA l-a trimis in judecata pe viceprimarul Ploiestiului, Raul Petrescu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a viceprimarului municipiului Ploiesti Raul Alexandru Petrescu, acuzat de complicitate la cumparare de influenta intr-un dosar privind obtinerea ilegala de permis auto.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurari, pentru trafic de influenta, Lucian Bogdan, persoana fara calitate speciala, pentru cumparare de influenta, si Nicolae Neacsu, agent de paza, pentru complicitate la cumparare de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 22 martie - 8 aprilie 2013, inculpatul Oprea, prin intermediul inculpatilor Neacsu si Petrescu, a primit de la inculpatul Bogdan suma de 200 de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra functionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Prahova, in scopul de a-i determina sa-l reprogrameze pe acesta pentru sustinerea probelor de examen in vederea obtinerii permisului de conducere intr-un timp cat mai scurt si fara respectarea procedurilor legale incidente.

DNA precizeaza ca Lucian Bogdan fusese respins la proba practica a acestui examen si dorea reexaminarea intr-un termen mai mic, intrucat avea un contract de munca in strainatate.

Inculpatul Bogdan a beneficiat de sprijinul inculpatului Neacsu, care i-a solicitat lui Petrescu sa intervina pe langa Adrian Alexandru Oprea in scopul mentionat.

La randul sau, Raul Alexandru Petrescu a facut demersuri pe langa Adrian Alexandru Oprea sa intervina la functionarii publici pentru programarea acestuia intr-un termen cat mai scurt.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.

#DNA viceprimar Ploiesti, #trimitere judecata Raul Petrescu, #Raul Alexandru Petrescu DNA, #DNA Petrescu viceprimar Ploiesti , #Primaria