Ce se va intampla cu datoriile record ale RADET?

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 14:48
1678 citiri
Ce se va intampla cu datoriile record ale RADET?
RADET, plina de datorii

Sorin Oprescu a fost solicitat de catre presedintele PDL Sector 5, Stefan Pirpiliu, sa convoace o sedinta a CGMB in care sa se traseze un plan de reesalonare a datoriilor de 250 de milioane de euro pe care RADET le are catre ELCEN.

Pirpiliu a precizat ca in 2008, datoria pentru asigurarea energiei termice era de 83 de milioane de euro, in timp ce in 2011 datoria a ajuns la 250 de milioane de euro. "(Oprescu - n.r.) Nu a platit nici ce a consumat in acesti ani, darmite datoria de dinainte de 2008", a sustinut democrat-liberalul, citat de NewsIn.

"In octombrie, presedintele PDL Bucuresti Elena Udrea a avut o intalnire cu reprezentantii ELCEN, RADET, ministrul Economiei, ministrul Finantelor in care s-a convenit ca Municipalitatea, si exista deschidere in acest sens, daca-si va plati datoria curenta, de 250 de milioane de euro, se gaseste o formula legala, si in acest sens lucreaza MAI, ca penalitatile sa fie sterse, penalitati care se ridica la 200 de milioane de euro", a explicat Pirpiliu.

Primaria sustine ca, incepand din 2008, s-au achitat catre ELCEN peste 400 de milioane de lei din penalitatile la datoriile RADET.

Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, datoria "de baza" a RADET la furnizorul ELCEN este de circa 220 de milioane de euro, iar penalitatile, de 250 de milioane de euro.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, la 28 noiembrie, o hotarare prin care propune guvernului stergerea penalitatilor la datoria istorica a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) catre ELCEN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primaria bucuresti, #datorie RADET, #radet faliment, #elcen radet, #Stefan Pirpiliu, #elena udrea , #Primaria