Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Camioanele vor putea circula prin centrul Capitalei

Camioanele vor putea circula prin centrul Capitalei

Camioanele cu masa mai mare de cinci tone vor putea circula din nou, in timpul zilei, prin centrul Capitalei, de la 1 septembrie, data la care se ridica interdictia data de Municipalitate, a declarat, marti, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste."Joi, 31 august, este ultima zi in care autovehiculele cu masa mai mare de cinci tone au interdictie de circulatie in zonele centrale ale Capitalei, pe timpul zilei", a spus Gheorghe Udriste.

Astfel, de la 1 septembrie camioanele cu masa mai mare de cinci tone vor putea circula pe strazile delimitate de Soseaua Titulescu - Soseaua Stefan cel Mare - Mihai Bravu - Vacaresti - Soseaua Oltenitei - Viilor - Trafic Greu - Razoare - Grozavesti - Soseaua Orhideelor (zona A), iar vehiculele cu masa de mai mare de sapte tone si jumatate, pe arterele delimitate de limitele sectoarelor (zona B).

Insa, pentru a putea circula, soferii trebuie, mai intai, sa achite o taxa catre Municipalitate. Astfel, cei care vor sa tranziteze strazile cuprinse in perimetrul Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Universitatii, Piata Unirii, Calea 13 Septembrie, Cotroceni trebuie sa achite o taxa lunara de 2.000 de lei (pentru vehicule cu masa cuprinsa intre cinci si sapte tone si jumatate) si 20.000 de lei pentru masinile care depasesc 40 de tone. Camionagii care vor tranzita arterele cuprinse in Zona B vor plati o taxa cuprinsa intre 500 si 3.000 de lei pe luna.

Amenzile pentru cei care circula fara sa plateasca taxa sunt cuprinse intre 3000 si 5000 de lei.

Circulatia vehiculelor de mare tonaj in zona centrala a Bucurestiului este interzisa, in perioada 1 iulie si 1 septembrie, pentru protejarea mediului inconjurator, pentru fluidizarea traficului, cat si din cauza temperaturilor ridicate, care in combinatie cu noxele emise de camioane, ar crea un disconfort termic sporit bucurestenilor. Aceasta hotarare a fost luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti inca din anul 2004.

Autovehiculele care apartin serviciilor de ambulanta, protectiei civile, pompierilor, jandarmeriei, politiei de frontiera, Ministerului Apararii Nationale, Directiei Generale a Penitenciarelor, Ministerului Public si unitatilor speciale ale S.R.I si S.P.P, aflate in misiune, pot circula pe teritoriul Bucurestiului fara restrictii orare.

Agentia NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1016 ori