Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul Capitalei a fost rectificat. Vezi cine a primit bani in plus

Bugetul Capitalei a fost rectificat. Vezi cine a primit bani in plus


Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a primit, la rectificarea bugetului Capitalei pe anul in curs, 15 milioane in plus fata de cei 37,1 milioane lei de la guvern, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a beneficiat de o crestere cu 25 de milioane.

Rectificarea aprobata luni cu aceste amendamente a fost dezaprobata de primarul general Sorin Oprescu. "Voi ataca in instanta acest buget facut in bataie de joc, pe picior, in baie. In aceste conditii, nu avem bani pentru investitii in curs", a spus edilul-sef al Capitalei.

Banii dati in plus RADET sunt necesari, potrivit viceprimarului Mircea Raicu, pentru a nu creste costul gigacaloriei.

In privinta fondurilor suplimentare alocate RATB, Raicu spune ca acestea acopera subventiile la costul biletelor, nefiiind astfel necesara o majorare de tarife.

"Cu acesti bani, serviciile publice din Bucuresti nu vor avea probleme pana la sfarsitul anului", a conchis Raicu.

Banii dati in plus celor doua regii s-au luat de la unele investitii si spitale aflate in subordinea municipalitatii.

Rectificarea aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) este una negativa, cu 207,5 milioane de lei in minus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1479 ori