Bucurestiul este primul oras din Europa in topul celor mai mari blocaje in trafic

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 14:33
2532 citiri
Bucurestiul este primul oras din Europa in topul celor mai mari blocaje in trafic
Foto: CC0 Creative Commons

Bucuresti este al treilea oras din lume si primul din Europa in privinta blocajelor inregistrate in trafic, conform clasamentului anual realizat de compania olandeza de sisteme de navigatie TomTom, transmite Bloomberg.

La nivel mondial, cele mai aglomerate orase sunt Bangkok, Mexico City, Bucuresti, Jakarta, Moscova, Chongqing, Istanbul si Sankt Petersburg.

Topul realizat de TomTom este dominat de pietele emergente. In randul tarilor bogate, doar Los Angeles este in top 15, fiind pe pozitia a 14-a.

Unele orase din sudul Asiei cu cel mai ingrozitor trafic, printre care Dhaka, Delhi si Karachi, nici macar nu sunt incluse in clasamentul TomTom. Problemele lor se vor inrautati deoarece populatia creste rapid in acele regiuni.

O metoda de reducere a blocajelor inregistrate in trafic o reprezinta restrictionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor masini in anumite zile a fost implementata cu succes in orase ca Manila, Mexico City, Bogota si Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxa pentru vehiculele care circula in zonele aglomerate a avut un efect similar.

Alte orase, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China si India si-au extins reteaua de metrou, dar analistii avertizeaza ca ar putea sa nu fie suficient pentru decongestionarea traficului.

Raportul ''TomTom Traffic Index'' a analizat datele privind traficul urban din 390 de orase din 48 de state de pe sase continente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#clasament trafic, #trafic Bucuresti, #clasament blocaje trafic , #Primaria