Autoritatile din Bacau au planuri mari. Vor cel mai mare aeroport din Moldova

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 20:14
5731 citiri
Autoritatile din Bacau au planuri mari. Vor cel mai mare aeroport din Moldova

Primarul Bacaului Romeo Stavarache a declarat, vineri, ca municipiul ,"trebuie sa aiba cel mai important aeroport din zona Moldovei", obiectiv pentru care va initia impreuna cu Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, "un ambitios proiect de modernizare" a carui finantare ar urma sa fie sustinuta de cele doua institutii locale.

"Avem o agenda care, cu siguranta, va schimba in bine activitatea pe Aeroportul International 'George Enescu' si, implicit in muncipiu. Pana la finele anului vom incerca sa finalizam parteneriatul dintre CL si CJ pentru ca Bacau sa devina cel mai important oras aeroportuar nu numai in ceea ce priveste numarul de calatori din zona, pe care il inregistreaza si in prezent, dar si a volumului de marfuri si calitatii serviciilor efectuate pentru pasageri", a afirmat edilul-sef al municipiului Bacau.

Acest parteneriat dintre cele doua institutii publice bacauane fusese prefigurat ca o solutie pentru aeroport si de presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, imediat ce s-a pus problema rezilierii contractului de concesionare cu firma Blue Aero.

Dupa arestarea de catre procurorii anticoruptie a lui Nelu Iordache, patronul grupului de firme din care facea parte si Blue Aero, s-a ajuns la nerealizarea termenilor contractuali, la declararea concesionarii ca fiind un esec si in cele din urma la rezilierea unilaterala a contractului incepand cu 1 noiembrie 2013 de catre Regia Aeroportul Bacau.

Contractul semnat in 2009 dupa evaluari efectuate de firma Deloitte Romania si o licitatie internationala, prevedea investirea a cel putin de 45 milioane de euro. Aeroportul International 'George Enescu' Bacau ar fi trebuit sa devina primul obiectiv din tara modernizat din temelii, pista, platforma, turn de control si aerogara de calatori printr-un parteneriat ce se dorea pionerat in Romania, intre mediul privat si cel public.

Toate investitiile ar fi trebuit realizate in 30 de luni pentru un drept de concesionare de 35 de ani, operatorul aviatic Blue Air, detinut atunci de acelasi Nelu Iordache, urmand a-si "caza" flota de avioane la Bacau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primar Bacau, #aeroport Bacau, #proiect modernizare aeroport , #Primaria