Apostu, urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie

Luni, 29 Iulie 2013, ora 09:38
1703 citiri
Apostu, urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie

Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un nou dosar, fiind acuzat ca ar fi luat mita de la mai multe multinationale, precum Carrefour.

Fostul edil ar fi promis acestor companii ca le va proteja in schimb de controalele Directiei Sanitare Veterinare (DSV) Cluj, unde ar fi ocupat mai multe functii pana in 2004, scrie Ziua de Cluj.

"Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Cluj al DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de persoana mentionata in cerere intr-o cauza penala constituita prin disjungere din dosarul penal in care Sorin Apostu a fost trimis in judecata. Avand in vedere stadiul cercetarilor, in acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public", a transmis DNA, la solicitarea Ziua de Cluj.

In urma cu trei saptamani, avocatul lui Apostu, Gheorghita Mateut, declara ca "nu stie ca Apostu sa mai fie cercetat in vreun dosar" si ca fostul primar a primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Contactat telefonic, avocatul si-a mentinut punctul de vedere, si a subliniat ca Apostu nu a fost chemat la DNA pentru acel dosar.

#urmarire penala Apostu, #Sorin Apostu DNA, #luare mita primar Cluj, #cercetare penala Apostu Cluj , #Primaria