Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

22 mii euro - consultanta pentru salubrizarea Capitalei

22 mii euro - consultanta pentru salubrizarea Capitalei

Primaria Bucuresti a incheiat, la 27 iulie, un contrat de consultanta in vederea salubrizarii in valoare de 225.000 de euro. Procedura licitatiei este contestata in instanta, conform NewsIn.

Potrivit site-ului guvernamental de licitatii, de elaborarea documentelor de licitatie publica care vor sta la baza delegarii serviciului public de salubrizare in Bucuresti se vor ocupa firmele S.C. BC Berlin Consult GMBH si Environmental Planning, Engineering and Management - EPEM SA si S.C. BC Berlin Consult GMBH.


 


Semnarea documentelor s-a facut in conditiile in care, la 3 iunie, o alta firma participanta la licitatie, firma SC Argif Proiect SRL, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor ce nu-i dadea dreptate la o alta contestatie privind procedurile de licitatie. 


Pana la clarificarile din partea justitiei, firmele germane vor trebui sa elaboreze mai multe documente: caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei in vederea delegarii serviciului public de salubrizare, caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei in vederea delegarii serviciului public de igienizare si contractele cadru pentru serviciul de salubrizare si serviciul de igienizare.


De asemenea acestea trebuie sa prezinte studiile de oportunitate pentru fundamentarea si stabilirea solutiilor optime de delegare a gestiunii serviciilor de salubrizare si igienizare, criteriile de selectie minime pentru delegarea gestiunii serviciilor de salubrizare si igienizare, strategia privind accelerarea si dezvoltarea serviciului public de salubrizare.


 


Caietul de sarcini se va realiza pentru cele trei componente ale serviciului de salubrizare: serviciul de salubrizare stradala, serviciul de salubrizare menajera si serviciul de iarna. 


 


Caietul de sarcini va stabili, printre altele, ca pentru serviciile de salubrizare menajera, salubrizare stradala si serviciul de iarna se va realiza o zonare (impartire) a Capitalei in minimum patru zone, astfel incat sa se asigure o eficienta maxima a serviciului. Se vor propune trei variante de zonare, astfel incat sa se asigure un echilibru intre numarul de artere si numarul de locuitori.


Pentru fiecare zona se va face un calcul de eficienta. 


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1336 ori