150.000 euro, supervizarea lucrarilor la 2 pasaje rutiere

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 00:57
1463 citiri
150.000 euro, supervizarea lucrarilor la 2 pasaje rutiere

Primaria Municipiului Bucuresti va plati circa 648.000 de lei (150.000 de euro) pe servicii de consultanta pentru supervizarea lucrarilor de proiectare si executie a doua pasaje supraterane Mihai Bravu - Splaiul Unirii, conform Newsin.

In prezent, intersectia dintre Soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii este una la nivel, semaforizata, iar din cauza cresterii numarului de autovehicule in trafic, blocajele au devenit frecvente, spun edilii.

Primaria vrea sa realizeze o legatura intre Calea Vacaresti si Soseaua Mihai Bravu, propunand realizarea a doua pasaje rutiere pe Soseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii, cate unul pentru fiecare sens.

Legatura dintre Soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii se va mentine in continuare prin intermediul benzilor existente la nivelul solului.

Liniile de tramvai care leaga Soseaua Mihai Bravu de Calea Vacaresti vor ramane la nivelul actual.

Lungimea totala a pasajelor va fi de 685 de metri pentru sensul Vacaresti-Mihai Bravu si de 700 de metri pentru sensul Mihai Bravu-Vacaresti.

Suprafata pe care vor fi construie pasajele este partial teren viran (zona adiacenta Bulevardului Vacaresti, catre lacul cu acelasi nume), iar in rest este ocupata de cladiri colective si de locuinte individuale.

Traseul viitoarelor pasaje are ca punct de plecare B-dul Mihai Bravu, in dreptul strazii Vitejilor (statia de metrou Mihai Bravu), apoi va traversa Splaiul Unirii (Raul Dambovita) si intresectia Vacaresti cu Mihai Bravu, incheindu-se pe Calea Vacaresti in dreptul blocului 2C.

#consultanta, #lucrari, #pasaje rutiere , #Primaria