Bucurestenii pot obtine pasapoarte electronice, din ianuarie

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:09
1577 citiri
Bucurestenii pot obtine pasapoarte electronice, din ianuarie

Bucurestenii isi pot depune din 4 ianuarie 2010 cererile pentru eliberarea noilor pasapoarte electronice, a anuntat, marti, Prefectura Capitalei.

"Incepand cu data de 04.01.2010, Serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple din structura IPMB va primi cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice si a pasapoartelor simple temporare", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Capitalei, informeaza Mediafax.

De asemenea, Prefectura Capitalei a anuntat ca incepand de joi 24 decembrie va fi sistata primirea cererilor de eliberare a pasapoartelor simple in sistem de ghiseu unic, la nivelul birourilor de evidenta persoanei din subordinea consiliilor locale ale celor sase sectoare, pana la dotarea cu echipamentele tehnice pentru pasapoarte electronice.

Programul de lucru la Serviciul pasapoarte din strada Nicolae Iorga, nr. 27-29 va fi in 31 decembrie intre orele 8.30 si 12.00, pentru implementarea noului sistem informatic, dar si pentru transferul bazelor de date, a precizat sursa citata.

In octombrie, termenul de punere in circulatie a pasapoartelor electronice a fost prelungit de Guvern cu trei luni, pana la 31 ianuarie 2010, aceasta fiind a saptea amanare, desi Comisia Europeana a transmis Romaniei, in 2007, un avertisment pentru nerespectarea obligatiilor UE privind documentele de calatorie.

Termenul a fost prelungit succesiv de la 1 ianuarie 2007 pana la 1 noiembrie 2009, ca urmare a unor intarzieri in procesul de selectare a firmei care va realiza pasapoartele, licitatie care a fost contestata de mai multe ori.

Titulatura de "pasaport electronic" este data de autoritati pasaportului diplomatic, de serviciu sau celui simplu care permite stocarea electronica a datelor biometrice ale titularului, precum amprenta digitala si imaginea faciala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresteni, #pasapoarte, #electronice, #prefectura, #capitalei , #Prefectura