Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana are nevoie de 100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare unui operator european

Posta Romana are nevoie de 100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare unui operator european


Posta Romana are nevoie de investitii de 100 milioane de euro pentru a putea furniza servicii similare unui operator din Europa, bani care vor fi adusi de viitorul investitor strategic atras in urma procesului de privatizare, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

"Statul nu poate investi acesti bani pentru ca ar fi considerat ajutor de stat. Banii vor fi adusi de viitorul investitor strategic atras in urma procesului de privatizare. Din informatiile pe care le detin, caietul de sarcini a fost achizitionat de un investitor si un altul se pregateste s-o faca pana la expirarea termenului. Ambii potentiali investitori sunt din Europa", a spus Cotovelea, prezent la un eveniment de specialitate, transmite Mediafax.

La finele lunii iunie, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a anuntat ca a prelungit cu trei luni, pana la 30 septembrie, data limita de depunere a documentelor de participare si a ofertelor preliminare si neangajante pentru vanzarea a 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana.

Prelungirea termenului a fost motivata de solicitarea trasmisa de o importanta administratie postala din Europa, care a achizitionat dosarul de privatizare, precum si a evolutiei pietei serviciilor postale locale si internationale.

"Statul vrea o privatizare de succes la Posta Romana. Noi nu vom face privatizarea cu niciun operator daca nu vom avea garantia ca serviciile postale nu vor fi imbunatatite si dezvoltate, daca forta de munca existenta nu va fi pe deplin valorificata, daca nu exista un plan de afaceri bine pus la punct", a spus Cotovelea.

Pentru participarea la procesul de selectie, investitorii interesati trebuie sa depuna la sediul MSI pana la data limita, 30 septembrie, ora 12.00, documentele de participare, respectiv dosarul de prezentare, inclusiv documentele care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare si garantia de participare in valoare de 9,48 milioane de lei sau echivalentul acestei sume in euro, la cursul de schimb.

Statul, prin MSI, detine 75% din actiunile CNPR, iar restul de 25% sunt detinute de Fondul Proprietatea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1708 ori