Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS: Productia industriala a scazut in noiembrie cu 2,6% ca serie bruta

INS: Productia industriala a scazut in noiembrie cu 2,6% ca serie bruta


Productia industriala a scazut cu 2,6 la suta, in noiembrie 2012, ca serie bruta, fata de octombrie, si cu 0,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat, joi, Institutul National de Statistica.

Fata de luna corespunzatoare din anul 2011, productia industriala a scazut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,0%, respectiv cu 1,3%.

In perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 0,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,4%.

Analizat comparativ noiembrie 2012 - octombrie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 2,6%, ca urmare a scaderii industriei extractive (-4,2%) si industriei prelucratoare (-3,7%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 7,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor intermediare (-8,0%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-7,6%), industria bunurilor de uz curent (-1,6%) si industria bunurilor de capital (-0,5%). Industria energetica a crescut cu 3,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,8% fata de luna precedenta, situatie determinata de scaderea industriei extractive (-3,6%) si industriei prelucratoare (-0,6%), in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 0,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,9%), in industria bunurilor intermediare (-2,9%), in industria bunurilor de uz curent (-0,5%) si in industria energetica (-0,1%).
Industria bunurilor de capital a crescut cu 0,4%.

Comparativ noiembrie 2012 - noiembrie 2011 productia industriala (serie bruta) a scazut cu 1,0% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, ca urmare a scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-3,6%) si industriei prelucratoare (-0,9%).
Industria extractiva a crescut cu 3,7%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1284 ori