Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul aloca peste 39 de milioane de lei pentru consolidarea cazinoului Constanta

Guvernul aloca peste 39 de milioane de lei pentru consolidarea cazinoului Constanta


Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea si restaurarea cazinoului Constanta, valoarea totala aprobata a investitiei fiind de 39.229.000 lei, inclusiv TVA.

Executivul informeaza ca lucrarile se vor desfasura pe o perioada de 24 de luni.

Finantarea obiectivului de investitii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.

Cazinoul din Constanta, o cladire istorica si unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orasului, este o constructie amplasata pe un teren in suprafata de 3.108,0 mp. Cladirea se desfasoara pe subsol, parter, etaj si mansarda cu o suprafata construita la sol de 1.598,81 mp si o suprafata desfasurata de 3.844,56 mp.

Potrivit unei anexe privind aprobarea Listei monumentelor istorice si a Listei monumentelor istorice disparute, cazinoul din Constanta este monument istoric de valoare universala.

In anul 2011, cladirea a fost preluata in administrare de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si s-a transmis in folosinta gratuita, Companiei Nationale de Investitii "C.N.I." - S.A. pentru realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare. Dupa finalizarea lucrarilor, cazinoul Constanta va fi predat pentru administrare consiliului local Constanta si va fi redat circuitului public.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1220 ori