Asa cum cere traditia la Ministerul Transporturilor, Felix Stroe promite cel putin 150 de kilometri de autostrada anul viitor

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 15:48
4079 citiri
Asa cum cere traditia la Ministerul Transporturilor, Felix Stroe promite cel putin 150 de kilometri de autostrada anul viitor
Foto: Ziare.com

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marti, pe santierul autostrazii Lugoj - Deva, ca anul viitor vor fi dati in folosinta cel putin 150 de kilometri de autostrada, in acest sens el precizand ca majoritatea problemelor care tin de birocratie s-au rezolvat.

Ministrul s-a aratat nemultumit de intarzierile de pe santierele autostrazii Lugoj - Deva, aratand ca lucrarile sunt intarziate din lipsa organizarii, deoarece finantarea din partea Uniunii Europene a existat, iar toate platile s-au facut la timp, informeaza Agerpres.

"Pacat ca anul acesta am pierdut timpul, pentru ca majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat. Nu am folosit timpul eficient, dar in ce priveste anul 2018, va fi un an de boom. In mod realist, nici nu ne gandim ca in anul 2018 sa nu dam in folosinta 150 de kilometri de autostrada, cel putin. Aceasta este misiunea Ministerului Transporturilor pentru 2018, concomitent cu reabilitarea activitatii cailor ferate si realizarea dragajului pe Dunare", a spus Felix Stroe.

El a precizat ca se refera la toate santierele unde se executa lucrari de constructie la autostrazi, iar pentru atingerea scopului enuntat se va lucra "zi si noapte".

De asemenea, directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Stefan Ionita, si secretarul de stat Mircea Biban vor trebui sa faca analize saptamanale ale progresului lucrarilor, la fata locului, ministrul Stroe mentionand ca o data pe luna va fi prezent si el la aceste sedinte.

"Voi actiona zi si noapte, fara sambata, fara duminica, pentru acest deziderat. La Ministerul Transporturilor, de cinci zile, s-a schimbat programul de munca. Ziua de munca incepe la 7,30, pentru factorii decidenti, si se termina noaptea tarziu. Se vor folosi si zilele de sambata si duminica. Nu in birou, biroul va fi aici sau in alta parte, pe autostrazi, pe caile ferate, la metrou, acolo ne veti intalni", a adaugat Stroe.

Ministrul Transporturilor a fost prezent marti pe santierul autostrazii Lugoj - Deva, prilej cu care constructorii si directorul CNAIR, Stefan Ionita, i-au prezentat stadiul in care se afla loturile in lucru. Astfel, lotul 4 ar putea fi gata in martie - aprilie 2018, iar lotul 3 in luna septembrie 2018, in acest ultim caz ministrul Transporturilor solicitand ca lucrarile sa fie finalizate la data de 31 mai 2018.

#felix stroe autostrazi , #Investitii publice