Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valoarea totala a grupului Rompetrol - 3,6 miliarde dolari

Valoarea totala a grupului Rompetrol - 3,6 miliarde dolari

Valoarea estimata a grupului Rompetrol in momentul vanzarii pachetului de 75 la suta din actiuni catre compania KazMunay Gaz. era de 3,6 miliarde dolari, au precizat reprezentantii Rompetrol.

Oficialii companiei cazace au estimat valoarea activelor la 2,2 miliarde dolari, diferenta fiind data de o serie de detalii tehnice, precum datoriile (euroobligatiuni), sumele reinvestite etc.

KazMunayGaz si Rompetrol Holding (Elvetia) au semnat, in luna august a anului trecut, un contract de achizitie de actiuni pentru 75 la suta din titlurile companiei The Rompetrol Group (TRG).

KazMunayGaz este compania petroliera nationala a statului Kazahstan, fondata in 2002 prin fuziunea Kazakhoil si Oil&Gaz Transportation. In prima jumatate a acestui an, companiile din grupul KazMunayGaz au realizat o productie de petrol si gaze condensate in valoare de 8 milioane tone, in crestere cu 1,5 la suta comparativ cu perioada similara din 2006.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1156 ori