Lificiu: Nu stim daca gazele se vor scumpi

Luni, 28 Iunie 2010, ora 17:38
1229 citiri
Lificiu: Nu stim daca gazele se vor scumpi

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, a declarat luni pentru NewsIn ca inca nu stie daca pretul gazelor va creste de la 1 iulie in functie de majorarea TVA la 24%, dar ca orice miscare in preturi acum poate avea efecte halucinante.

"Inca nu am luat o decizie in ceea ce priveste pretul gazelor naturale destinate populatiei. De la 1 iulie, este posibil orice: fie sa creasca cu inflatia, fie sa ramana nemodificate. Vom anunta in zilele urmatoare decizia luata. Insa a aparut un nou factor de care vom tine cont in decizia noastra, si anume majorarea TVA cu 24%. In aceste momente, orice miscare in preturi la produse si servicii destinate unei mase mare de oameni poate avea efecte halucinante", a precizat Petru Lificiu.

In ceea ce priveste pretul energiei electrice, Lificiu a spus ca acesta va ramane nemodificat pana la 1 ianuarie 2011.

De asemenea, presedintele ANRE declara recent ca furnizorii de gaze naturale din Romania au cerut scumpirea gazelor cu pana la 30%, dar ca ANRE nu va ceda asa usor solicitarilor acestora.

Pe parcursul anului trecut, ANRE a decis ieftinirea gazelor pentru consumatori de doua ori: la 1 mai 2009, ANRE a redus pretul cu 3% la factura finala de gaze, iar de la 1 iulie, cu 5%.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#anre, #energie, #gaze, #lificiu, #pret , #Gaze