Importul de gaze al Romaniei prin statia Isaccea a scazut joi cu un milion mc, la 7,8 mil. mc

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 16:28
1908 citiri
Importul de gaze al Romaniei prin statia Isaccea a scazut joi cu un milion mc, la 7,8 mil. mc

Importul prin statia de masurare a gazelor SMG Isaccea se situeaza joi la 7,8 milioane metri cubi, in scadere cu un milion mc fata de nivelul de miercuri, de 8,8 milioane mc gaze, iar productia de gaze a tarii a scazut cu 600.000 metri cubi, potrivit datelor transmise joi de Ministerul Economiei, informeaza NewsIn.

Astfel, productia interna de gaze naturale este joi de 31,5 milioane mc, in scadere fata de productia de miercuri de 32,1 milioane mc, potrivit unui comunicat transmis joi de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), care citeaza informatiile furnizate de Dispeceratul National de Gaze Naturale.

De asemenea, extractia de gaze naturale din depozite este joi de 25,1 milioane mc, in usoara scadere fata de cea de miercuri, de 25,6 milioane mc.

"Presiunile in reteaua de transport gaze naturale inregistreaza valori normale care asigura alimentarea in conditii de siguranta a tuturor localitatilor. Centralele termoelectrice, pentru care s-a decis trecerea la utilizarea de combustibil alternativ, functioneaza in parametri normali, in conditiile in care gazele naturale sunt directionate, cu precadere, catre consumatorii casnici", se arata in comunicatul ministerului.

Referitor la cantitatile de gaze provenite din import, ministerul se incadreaza in prevederile contractelor incheiate de importatorii de gaze pe termen mediu si lung.

"Aceste cantitati pot fluctua, in minus sau in plus, in limitele contractuale, pentru a asigura continuitatea furnizarii gazului natural in conditii de siguranta", spun reprezentantii MECMA.

Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale monitorizeaza si asigura in continuare masurile necesare pentru alimentarea in conditii de siguranta, cu prioritate, a populatiei si a unitatilor de utilitate publica cu gaze naturale, caldura si apa calda, se mai arata in comunicat. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#import, # gaze, # isaccea, # productie, # cantitate , #Gaze