Fiat - 1000 de motoare cu gaz pentru autobuzele publice din Beijing

Marti, 25 Aprilie 2006, ora 15:33
929 citiri

Compania Fiat Powertrain Technologies, parte a Grupului Fiat, a semnat de curand un acord cu Agentia de Transport Public din Beijing pentru a-i furniza acesteia 1000 de motoare pe gaz ce vor echipa autobuzele locale chinezesti. Aceasta colaborare este doar o parte dintr-un amplu program comun al Ministerului Mediului Italian, Agentiei de Protectie a Mediului a Republicii China si a Municipalitatii Beijing, obiectivul fiind acela de a asigura o mobilitate maxima in timpul Jocurilor Olimpice din 2008, se arata pe site-ul web romanesc al Fiat, sursa citata de www.SMARTfinancial.ro.

"Comanda inaintata de Municipalitatea Beijing este cea mai mare livrare de motoare pe gaz a Grupul Fiat si una dintre cele mai importante la nivel global. In perioada 2002-2004, Fiat a mai fabricat pentru Compania de Transport Beijing alte 320 de motoare pe gaz, ce si-au dovedit performanta si fiabilitatea si au deschis drumul noii colaborari".

"Motoarele Fiat cu gaz natural sunt printre cele mai ecologice din lume si au proprietatea de a reduce in mod considerabil zgomotul produs de vehiculele pe care sunt instalate. Datorita unui proces de combustie stoichiometric ce utilizeaza un sistem cu trei canale de tratare catalitica a gazelor de evacuare si ce asigura in acelasi timp un raport corespunzator intre aer si combustibil, motoarele corespund celor mai stricte standarde, asa cum este si standardul European pentru Vehicule Ecologice. Dupa anul 2010, acesta se va aplica si motoarelor diesel", precizeaza oficialii companiei Fiat.

Programul cuprinde de asemena proiecte pilot si studii de fezabilitate ce vizeaza protejarea resurselor naturale, eficientizarea consumului de energie, promovarea surselor de energie alternative, sisteme si tehnologii cu emisii poluante minime, dar si o agricultura profitabila in acord cu mediul inconjurator si cursuri de pregatire in domenii ca mediul si energia.

Smart Financial

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei