E. On Gaz intrerupe din nou gazul in Targu Mures

Marti, 13 Iulie 2010, ora 17:23
1977 citiri
E. On Gaz intrerupe din nou gazul in Targu Mures

Societatea furnizoare de energie termica Energomur Targu Mures a anuntat, marti, ca E.On Gaz a inceput sistarea furnizarii gazelor naturale catre toate centralele termice operate de societate, actiune pe care o considera nejustificata, avand in vedere ultima conventie privind plata datoriilor, relateaza NewsIn.

"In contextul actual, consideram nejustificata actiunea E.On Gaz Romania, tinand cont de faptul ca, prin HCL nr. 227/29.06.2010 a Consiliului Local Municipal s-a aprobat noua Conventie de plata si garantare cu E.ON Gaz Romania, propusa de furnizorul de gaz.

Chiar daca din varianta aprobata prin hotararea sus-mentionata a fost eliminata o clauza, atat cuantumul datoriei, cat si termenul de plata stabilit de E-On au fost acceptate de catre parti, Energomur ca debitor si municipiul Tirgu Mures ca garant. Potrivit noii conventii, platile catre E.On Gaz Romania trebuie efectuate pana in data de 15.09.2010", a declarat directorul Energomur, Andrea Bauer.

Energomur si Primaria Targu Mures au informat conducerea E.On Gaz Romania despre posibilitatea reluarii in dezbatere a clauzei eliminate prin HCL nr.227/2010, respectiv ca Primaria isi asuma raspunderea pentru datoriile acumulate de Energomur, in calitate de actionar majoritar.

"In cunostinta de cauza, furnizorul de gaz nu a asteaptat dezbaterile si a trecut la sistare, invocand nerespectarea obligatiilor de plata stabilite in vechea Conventie de plata si garantare incheiata in 2009.

Mentionam ca incheierea unei noi conventii a fost necesara in urma faptului ca termenii de plata stabiliti in vechea conventie nu puteau fi respectati.

Propunerea de achitare a datoriilor pana in 15.09.2010 a fost facuta tocmai de E.On Gaz Romania, urmand sa se achite suma de 16,5 millioane de lei si penalitati in valoare de 1,6 millioane lei", a precizat Bauer.

Conducerea Energomur mai considera ca "actiunea de sistare a gazelor genereaza conflicte care au la baza motive non-financiare, de natura juridica, genereaza greutati majore in atragerea de fonduri de la institutiile finanaciare, care ar putea sprijini plata catre E.ON Gaz Romania si, totodata, afecteaza grav deservirea populatiei cu apa calda de consum".

Viceprimarul Claudiu Maior a declarat ca miercuri va avea o discutie cu conducerea E.ON.

In Targu Mures, foarte multi locuitori au decis sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire, dupa ce E. ON Gaz a facut intreruperi de gaz in mod sistematic.

E.ON precizeaza ca, la data de 8 iulie a.c., S.C. Energomur S.A. avea datorii totale in valoare de aproximativ 21,6 milioane de lei, din care datorii restante de peste 20,3 milioane de lei.

De asemenea, la aceeasi data, datoria totala a institutiilor administrate direct de catre Municipiul Targu Mures catre E.ON Gaz Romania era de peste 1 milion de lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eon, # gaz, # targu, # mures , #Gaze