Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Acte de caritate cu banii de la gaze

Acte de caritate cu banii de la gaze

Executivul va constitui un fond social alimentat din sponsorizari benevole ale producatorilor interni si distribuitorilor de gaze naturale, cu sume obtinute din majorarea de pret la gaze naturale in cursul anului 2009, destinatia fondurilor colectate urmand sa fie stabilita prin hotarare de guvern.

"Va fi constituit un fond social din sponsorizarea ce va fi acordata de producatorii interni si distribuitorii de gaze naturale, printr-un protocol incheiat cu Guvernul. Sumele cu care vor spronsoriza si contribui  benevol la Fondul social sunt, de regula, sume obtinute din majorarea de pret la gazele naturale in cursul anului 2009", au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale, precizand ca infiintarea fondului este deja inclusa intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

Sumele colectate vor fi tratate drept cheltuieli cu deductibilitate limitata pentru respectivele societati, prin derogare de la Codul Fiscal.


Sumele vor fi colectate lunar prin virarea in contul de venituri ale bugetului de stat, deschis la Trezoreria Statului, iar destinatia acestora va fi stabilita prin hotarare de guvern.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2058 ori