Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul aloca 78 milioane lei pentru SRI, CSM, ICCJ, Justitie si Ministerul Public

Guvernul aloca 78 milioane lei pentru SRI, CSM, ICCJ, Justitie si Ministerul Public


Bugetele Serviciului Roman de Informatii (SRI), Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Ministerului Public au fost suplimentate de Guvern cu fonduri totale de aproape 78 milioane lei.

Miercuri dimineata, agentia Mediafax a anuntat, citand surse oficiale, ca agenda sedintei de miercuri a Guvernului, una dintre ultimele reuniuni ale Cabinetului din acest an, include aproape 200 proiecte de acte normative, printre care proiecte pentru suplimentarea bugetelor Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Public.

Numarul actelor normative a fost confirmat de premierul Victor Ponta, dar Mirel Palada, consilier al premierului pe strategii guvernamentale, care a prezentat actele normative aprobate de Executiv, a sustinut ca nu exista alte alocari de bani din Fondul de rezerva decat cele prezentate de el, respectiv decat bani pentru judetul Suceava (10 milioane de lei), judetul Bacau (tot 10 milioane lei) si Ministerul Afacerilor Interne (75 milioane lei).

Joi seara, a fost insa publicata in Monitorul Oficial hotararea aprobata, miercuri, de Guvern prin care SRI primeste, din Fondul de rezerva bugetara, 10 milioane lei pentru sustinerea "activitatilor specifice" in domenul sigurantei nationale.

In acelasi Monitor apare o alta hotarare, aprobata tot miercuri, prin care Ministerul Justitiei primeste, din bugetul Finantelor, 45,5 milioane lei pentru cheltuieli de personal si 383.000 lei pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor si Institutul National de Expertize Criminalistice, Inalta Curte de Casatie si Justitie primeste 982.000 lei pentru cheltuieli de personal si peste un milion de lei, dar de aceasta data din Fondul de rezerva, pentru achitarea contributiilor restante aferente salariilor lunii noiembrie, Ministerul Public primeste 19,4 milioane lei tot pentru cheltuieli de personal , iar Consiliul Superior al Magistraturii primeste 453.000 lei de asemenea pentru cheltuieli de personal.

Joi dimineata, in Monitor a fost publicata si o hotarare prin care Ministerul Administratiei Publice a primit inca 100 milioane lei pentru primari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1530 ori