Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toshiba cumpara 77% din compania de electricitate Westinghouse

Toshiba cumpara 77% din compania de electricitate Westinghouse
Compania nipona Toshiba a precizat, miercuri, ca va cumpara 77% din grupul Westinghouse, centrala de energie electrica din SUA a firmei britanice British Nuclear Fuels, pentru suma de 4,16 miliarde de dolari, conform Reuters. Toshiba a fost de acord in februarie 2006 sa plateasca 5,4 miliarde de dolari pentru grupul Westinghouse. Producatorul nipon de electronice a precizat ca s-a aflat in discutii cu un numar de cinci sau sase companii privind preluarea unei participatiuni minoritare, Toshiba urmand a prelua 51% sau putin mai mult din grupul Westinghouse.
Toshiba a adaugat, miercuri, ca firma americana de inginerie Shaw Group Inc. va prelua 20% din Westinghouse in timp ce grupul nipon Ishikawajima-Harima Heavy Industries Co. Ltd. va achizitiona restul de 3%.

Participatiunea Toshiba din Westinghouse s-ar putea reduce in viitor de la 77%, grupul nipon aflandu-se in negocieri cu un numar de alte companii privind vanzarea unei participatiuni minoritare.

Energia nucleara a devenit un punct fierbinte dupa accidentul de la Cernobal din 1986, industria devenind din ce in ce mai ingrijorata privind costurile financiare si ecologice legate de deseurile radioactive, dar recent interesul privind acest tip de energie a inceput sa se extinda tot mai mult.

Ingrijorarile privind siguranta surselor de energie si cresterea cererii globale pentru energie a generat o majorare substantiala a preturilor la petrol, state ale caror cerere de energie a crescut exponential precum China fiind tot mai interesate in extinderea capacitatilor de productie a energie catre alte sectoare, printre care si cel al energiei nucleare.

Toshiba, al patrulea producator mondial de microcipuri este momentan implicata in procesul de productie a unui nou tip de microcipuri, NAND, analistii fiind ingrijorati de recenta achizitie a companie Westinghouse care reduce drastic resursele financiare ale grupului nipon.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 874 ori