Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Licitatie pentru ''Internetul la priza''

Licitatie pentru ''Internetul la priza''
Proiectul-pilot privind introducerea tehnologiei PLC (Power Line Comunication) intra in linie dreapta. Primii care vor avea pe aceeasi retea si electricitate, si Internet vor fi locuitorii unui sat din judetul Mures.MCTI a lansat procedura de licitatie pentru proiectul-pilot de introducere a sistemului PLC, prin care se pot furniza servicii de comunicatii prin reteaua electrica de joasa si medie tensiune. Prin licitatie se vor cumpara echipamente de interconectare la reteaua de linii electrice, terminale telefonice, calculatoare si alte echipamente informatice. Acestea vor fi instalate in satul Marasesti din comuna Band, judetul Mures. A"Prin utilizarea PLC se poate valorifica in domeniul comunicatiilor o infrastructura existenta in marea majoritate a locuintelor, cea electricaA", considera ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. Prin PLC, viteza de transmisie a datelor depaseste 10 mbps si poate ajunge, cu echipamente de ultima generatie, pina la 200 mbps.
Totodata, noua generatie de echipamente PLC permite si A"triple-playA": servicii de date, voce si video furnizate integrat. De asemenea, sint disponibile si alte servicii, cum ar fi video-on-demand, on-line gaming, on-line education sau tele-working.

Autor: Valentin Baesu
Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 831 ori