Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat:

Romania, printre tarile unde oamenii abia reusesc sa-si plateasca facturile

Romania, printre tarile unde oamenii abia reusesc sa-si plateasca facturile


Aproape 7% dintre gospodariile din Uniunea Europeana nu au putut in 2018 sa-si plateasca la timp facturile la utilitati (caldura, electricitate, gaze naturale, apa etc.), din cauza dificultatilor financiare, iar cel mai ridicat procentaj se afla in Grecia, Bulgaria, Croatia si Romania, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Totusi, la nivelul UE, acest procentaj a scazut semnificativ, de la peste 10% in 2013.

In randul gospodariilor din Uniunea Europeana, in special cele care au copii in intretinere se confrunta cu dificultati la achitarea la timp a facturilor.

In UE, sub 14% dintre gospodariile formate dintr-un adult singur cu copii in intretinere s-au confruntat cu astfel de dificultati in 2018, comparativ cu mai putin de 3% dintre gospodariile alcatuite din doi adulti (cu cel putin unul in varsta de 65 de ani sau peste).

In randul gospodariilor cu doi sau trei copii in intretinere, acest procent este de aproximativ 11%.

In 2018, mai mult de o treime dintre gospodariile din Grecia (35,6%) s-au confruntat in ultimele 12 luni cu probleme privind plata utilitatilor la timp. Alte tari care se confrunta cu astfel de probleme sunt Bulgaria (30,1%), Croatia (17,5%) si Romania (14,4%).

In contrast, cele mai putine gospodarii care au probleme cu plata utilitatilor sunt in Olanda, Cehia, Suedia si Austria (toate cu aproximativ 2%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3025 ori