Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel s-ar putea alia cu compania Acciona pentru a prelua grupul Endesa

Enel s-ar putea alia cu compania Acciona pentru a prelua grupul Endesa

Compania italiana de electricitate Enel panuieste impreuna cu compania Acciona, actionar al Endesa, preluarea grupului spaniol Endesa, afirma, joi, cotidianul italina Il Giornale, conform Reuters.

Propunerea ar putea fi facuta in lunile ce vor urma in cazul in care oferta de preluare ostila facuta de grupul german E.ON (oferta in valoare de 41 miliarde euro) va esua, a precizat Il Giornale.

O alta optiune a grupului Enel, care este cel mai mare actionar al Endesa, detinand o participatie de 24,98%, este de a achizitiona participatia detinuta de grupul spaniol Acciona, pentru a preveni o eventuala achizitie a acestei participatii de catre E.ON.

Il Giornale a citat anumite surse financiare pentru a sustine acest articol.

Oferta de preluare ostila a grupului german E.ON, ce a oferit 38,75 euro pe actiune Endesa, a fost complicata de achizitia surprinzatoare de catre compania italiana Enel a unei participatii din grupul spaniol de electricitate.

Guvernul spaniol s-a opus mult timp preluarii de catre E.ON, pentru suma de 41 miliarde euro, a grupului Endesa, incercand sa nu piarda controlul asupra acestei companii in fata unui grup strain.

Grupul Enel, detinut in proportie de 32% de stat, beneficiaza de sume mari de bani disponibile pentru investitii si intentioneaza de mult sa se extinda in afara Italiei, unde potentialul de crestere este limitat de reglementarile de concurenta. Enel detine deja grupul spaniol de electricitate Viesgo.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 837 ori