Electrica Serv ar putea trece pe profit dupa reorganizare

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 18:44
2834 citiri
Electrica Serv ar putea trece pe profit dupa reorganizare

Electrica Serv, filiala de servicii energetice a Electrica SA, are ca obiectiv principal pentru anul 2011 trecerea pe profit, insa atingerea acestui obiectiv depinde de incheierea procesului de reorganizare prin divizare partiala, conform NewsIn.

"Obiectivul principal pentru anul 2011 este trecerea pe profit a societatii. Atingerea acestui obiectiv depinde insa de incheierea procesului de reorganizare prin divizare partiala, conform Hotararii de Guvern 760/2010. Finalizarea procesului de divizare este conditionata de autentificarea transferului imobilelor societatii catre cele cinci noi societati ce urmeaza sa fie infiintate in urma reorganizarii societatii", spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, masurile luate de conducerea companiei au dus la reducerea cheltuielilor in ultimii doi ani cu 149.263.802 lei. "Conform estimarilor, Electrica Serv a continuat si in anul 2010 reducerea pierderii fata de rezultatul inregistrat in anul 2009", au adaugat reprezentantii Electrica Serv.

"Principalul motiv pentru care procesul de reorganizare a societatii stagneaza este faptul ca, inca din 2000, de la restructurarea si divizarea Companiei Nationale de Electricitate CONEL, transferurile de imobile nu s-au realizat in forma autentica si nu au fost nici ulterior autentificate la divizarea Electrica. Acest lucru este insa cerut de Legea 31/1990, Legea Societatilor Comerciale, in baza careia se infiinteaza noile societati rezultate prin reorganizarea Electrica Serv SA. Procesul privind rezolvarea situatiei juridice a imobilelor necesita aportul atat al Electrica Serv, dar si al Electrica si se afla in desfasurare", au adaugat reprezentantii Electrica Serv.

Conducerea societatii apreciaza ca revenirea Electrica Serv intr-o perioada de criza ii da posibilitatea sa-si mentina perspectiva optimista, avand in vedere si previziunile privind cresterea economica incepand cu acest an, cu toate ca profitul brut al Electrica S.A. a scazut de peste 33 de ori, de la 622 milione lei in 2009 la 18,5 milioane lei in anul 2010, conform Money.ro.

Electrica Serv este filiala de servicii energetice a furnizorului si distribuitorului de electricitate Electrica SA si are peste 8.000 de salariati in toata tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electrica serv, #rezultate financiare, #profit, #reorganizare , #Electricitate