Controlul tehnic pentru parcul eolian Chirnogeni costa 1,2 mil. lei

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 14:12
1931 citiri
Controlul tehnic pentru parcul eolian Chirnogeni costa 1,2 mil. lei

Furnizorul si distribuitorul de energie electrica Electrica va oferi din surse proprii 1,272 mil. lei, fara TVA, pentru controlul tehnic pe durata realizarii parcului eolian Chirnogeni de 50MW si va organiza in acest sens o licitatie deschisa in 26 februarie, potrivit unui anunt de pe SEAP, transmite NewsIn.

Contractul se refera la servicii de arhitectura, de inginerie specializata si de inginerie integrata, de proiectare urbanistica si peisagisitica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, precum si la servicii de testari si analize tehnice.

Potrivit anuntului de participare de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 26 de luni, incepand de la data atribuirii contractului.

Participantii trebuie sa prezinte o lista cu principalelor servicii similare prestate in ultimii trei ani, continand beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati.

Trebuie sa faca dovada indeplinirii si finalizarii pentru cel putin un contract din cele declarate, care are ca obiect o investitie in domeniul producerii energiei electrice de minim 20MW, acceptata la finantare de catre banca.

De asemenea, trebuie sa faca dovada indeplinirii si finalizarii, din punct de vedere al Controlului Tehnic, a unei misiuni similare celei ce face obiectul prezentei achizitii publice pentru un proiect de parc eolian cu o valoare minima de 20.000.000 euro.

Se solicita si o garantie de participare in cuantum de 25.000 lei, precum si o garantie de buna executie in cuantum de 5% din valoarea contractului.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 februarie 2010, ora 16:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 februarie 2010, ora 10:00. Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este 6 mai 2010.

Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Directorul general al furnizorului si distribuitorului de energie electrica, Ioan Folescu, declara, in octombrie 2009, ca Electrica are pe eolian trei proiecte de cate 50MW fiecare, in diverse stadii de dezvoltare, doua in judetul Constanta si unul in judetul Galati. Fiecare dintre aceste proiecte necesita o investitie de cate circa 100 milioane euro. Proiectul din comuna Chirnogeni, judetul Constanta, se va intinde pe 100 hectare si in luna martie 2010 se va incheia studiul de fezabilitate pentru el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#control, #tehnic, #parc, #eolian, #electrica , #Electricitate