ANRE: Preturile la electricitate vor fi mentinute dupa 1 ianuarie

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 11:07
1783 citiri
ANRE: Preturile la electricitate vor fi mentinute dupa 1 ianuarie

Producatorii si distribuitorii de electricitate au cerut ANRE cresterea preturilor platite de consumatori, in contextul crizei care a generat diminuarea consumului, iar Autoritatea sustine ca preturile achitate de populatie vor ramane, cel mai probabil, neschimbate la 1 ianuarie.

"Potrivit unui scenariu prudent, consumul de energie electrica se va mentine si anul viitor la nivelul lui 2009. Este greu sa faci previziuni, acum in perioada de criza economica. Si trebuie sa spunem ca evolutia consumului de electricitate de anul viitor va depinde si de strategia marilor consumatori, adica industria, combinatele", a declarat miercuri directorul din cadrul ANRE, Viorel Alicus.

Acesta a precizat totodata ca, de la inceputul anului si pana acum, consumul de energie electrica la nivel national s-a mentinut in scadere de circa 9%, fata de 2008, asa cum era si la nivelul primului semestru al anului, pe fondul crizei.

Viorel Alicus a mentionat faptul ca, pana la sfarsitul acestui an, scaderea consumului de electricitate nu va depasi 10%.

Totodata, consumul de gaze naturale a scazut in primele sase luni cu 20%, la nivel national, pe fondul crizei, a anuntat recent ANRE.

 

#anre, #consum, #electricitate , #Electricitate