Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

9 ani fara proiecte importante in sectorul energetic

9 ani fara proiecte importante in sectorul energetic

Niciun proiect important in sectorul energetic nu a fost demarat din anul 2000 si pana acum, in afara de pornirea reactorului 2 de la Cernavoda, a declarat joi secretarul de stat din cadrul ministerului Economiei, Tudor Serban.

"Nu s-a demarat niciun proiect energetic important in Romania, din 2000, decat grupul 2 de la Centrala Nuclearo-Electrica (CNE) de la Cernavoda (n.r. care a fost pus in functiune in 2007). Insa noi, pentru anii urmatori, ne propunem sa realizam mai multe proiecte de care s-a mai vorbit pana acum: hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti, reactoarele 3 si 4 de la CNE Cernavoda, cablul electric submarin dintre Romania si Turcia si termocentralele de la Borzesti, Galati si Bucuresti", a afirmat Tudor Serban.


Acesta a mai dat ca exemplu mai multe grupuri care urmeaza sa fie modernizate in cadrul unor termocentrale, de exemplu la CET Deva.


Tudor Serban a mai spus ca, desi companiile de stat din Romania intampina greutati in luarea de credite de la banci, cu toate aceastea, ministerul Economiei va incerca sa abordeze mai multe proiecte importante in sectorul energetic, cum ar fi de exemplu ca Romgaz sa exploreze in Marea Neagra.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1435 ori