Proiectul autostrazii suspendate, respins in CGMB

Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:27
1968 citiri
Proiectul autostrazii suspendate, respins in CGMB

Consilierii generali au respins vineri proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investitii "Inchidere inelul median de circulatie la zona nord - autostrada urbana - tronsonul Lacul Morii - Sos.Colentina".

Proiectul cunoscut sub denumirea de autostrada suspendata a fost respins cu 16 voturi pentru si 20 de abtineri.

Conform proiectului, propunerea de inchidere a inelului median de circulatie la zona de nord a Capitalei a fost cuprinsa in planul urbanistic al municipiului Bucuresti.

Din raportul de specialitate al Directiei Generale Dezvoltare Urbana - Directia Urbanism, rezulta ca inelul median este constituit pe latura sa vestica prin Sos.Virtutii, Pasajul Lujerului, B-dul Brasov, pe latura sudica prin strada Turnu Magurele, pe latura estica prin Bdul Nicoale Grigorescu, B-dul Chisinau, Strada Doamna Ghica si Strada Petricani.

Inexistenta laturii nordice propuse pentru intregirea acestui inel conduce la incarcari si chiar blocari in trafic in zona, potrivit proiectului. Aceasta disfunctie este cu atat mai evidenta cu cat distanta dintre cele doua inele, respectiv inelul principal si Sos.Colentina este de circa 9 kilometri, iar inexistenta unei artere intermediare produce incarcari suplimentare ale cailor de acces din zona de nord a orasului, sustine initiatorul.

Solutia proiectata prevede realizarea unui sistem rutier cu urmatoarea configuratie: pe sectorul Virtutii - Grivita dezvoltarea in lungul bulevardului Constructorului si apoi traversarea orasului Triajului Chitila, dezvoltarea la nord de calea ferata pe sectorul Grivita Poligrafiei cu o artera cu sase fire de circulatie, cate trei pe fiecare sens cu separator median.

De asemenea, se preconiza realizarea a doua tuneluri unidirectionale cu trei benzi pe sens, pe sectorul Poligrafiei - Avionului si dezvoltarea la nord si la sud de calea ferata prin doua cai unidirectionale pe sectorul Avionului - Petricani si realizarea a doua bulevarde bidirectionale unul la nord si celalalt la sud de calea ferata Petricani - Colentina.

Proiectul prevede ca toate intersectiile vor fi denivelate, lungimea noii cai rutiere va fi de 13,150 kilometri. Valoarea investitiei este 6.832.698.195 lei. Finantarea obiectivului este prevazuta din alocatii bugetare sau din alte fonduri constituite cu aceasta destinatie.

#autostrada suspendata, #autostrada suspendata Bucuresti, #autostrada suspendata proiect respins , #Consiliul local