Statul, prejudiciat cu 460.000 lei

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 23:17
1663 citiri
Statul, prejudiciat cu 460.000 lei

Consiliul Judetean Sibiu a prejudiciat statul cu aproape 460.000 de lei prin depasirea valorii contractului de finantare la lucrarile de constructie a noii sali de conferinte a institutiei, iar reprezentantii Curtii de Conturi Sibiu au dispus recuperarea sumelor, informeaza Mediafax.

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu a prejudiciat statul, in 2009, cu suma de 459.222 lei, prin depasirea, cu mai mult decat prevede legea, a contractului de finantare la obiectivul de investitii "Sala de conferinte si birouri".

"Semnificativa este constatarea consemnata la Consiliul Judetean Sibiu, care, prin platile efectuate pentru realizarea unui obiectiv de investitii, a depasit valoarea contractului initial, contrar prevederilor art. 122, litera «i», din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, platile efectuate peste baremul legal fiind estimate la circa 459.000 de lei", se arata in raportul Curtii de Conturi Sibiu.

 

In acelasi raport, Curtea de Conturi Sibiu mentioneaza ca a dispus recuperarea prejudiciului.


Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, considera ca valoarea contractului nu a fost depasita si nu se poate vorbi despre vreun prejudiciu.

 

"La realizarea obiectivului de investitii «Sala de conferinta si birouri» a Consiliului Judetean Sibiu nu exista, in opinia noastra, niciun fel de depasire a sumelor prevazute in cele doua contracte incheiate, respectiv niciun element cuantificabil pentru determinarea unui prejudiciu sau vreo incalcare a legislatiei generale si speciale in materie", a declarat, miercuri, Martin Bottesch.


Potrivit acestuia, actul de control al Curtii de Conturi Sibiu a fost contestat in instanta si, pana la finalizarea procesului, decizia de recuperare a banilor nu produce efecte.

"Opinia consilierilor Curtii de Conturi a fost deja supusa cenzurii instantelor judecatoresti care, in cadrul procedurii judiciare, vor decide in considerarea competentei exclusive asupra validitatii punctelor de vedere exprimate. La acest moment, pana la solutionarea irevocabila a litigiilor existente pe rolul instantelor judecatoresti, decizia controlorilor Curtii de Conturi fiind suspendata, nu produce efecte, neexistand obligatii de recuperare", a afirmat Martin Bottesch.

Obiectivul de investitii "Sala de conferinte si birouri" este construit in curtea sediului Consiliului Judetean Sibiu din centrul municipiului si va avea o suprafata desfasurata pe patru niveluri de 1.276,29 metri patrati.

Obiectivul va cuprinde, pe langa sala de conferinte propriu-zisa de 123 de locuri, 13 incaperi cu destinatie de birouri, spatii pentru intreaga arhiva a institutiei si spatii pentru subsolul tehnic.

Primii indicatori tehnici ai lucrarii si fondurile necesare au fost aprobati prin Hotararea Consiliului Judetean Sibiu nr. 143 din 2007.

Licitatia pentru desemnarea castigatorului a avut loc in anul 2008, iar in 2009 au inceput lucrarile efective la constructie.

Costul initial al proiectului a fost estimat la 6.127.853 lei cu TVA, iar costul actualizat al constructiei a crescut pana la 6.668.818,79 lei cu TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#contracte, #investitii, #sala de conferinte, #consiliul judetean sibiu, #statul , #Consiliul Judetean