Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renault si Dacia refuza din nou sa achite pretul de pornire al licitatiei pentru terenul din Titu

Renault si Dacia refuza din nou sa achite pretul de pornire al licitatiei pentru terenul din Titu

Licitatia pentru terenul de la Titu pe care Renault intentioneaza sa construiasca un centru auto va fi din nou reorganizata, dupa ce firmele Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia au refuzat, pentru a doua oara, sa achite pretul de pornire, redus cu 5% fata de prima incercare de vanzare.

Prima licitatie, organizata in urma cu o saptamana de Consiliul Judetean (CJ) Dambovita, a pornit de la un pret de 29,1 milioane lei inclusiv TVA, din care 2,1 milioane lei pentru vanzarea a noua cladiri, 26,6 milioane lei pentru achizitia unui teren si circa 270.000 lei pentru retele de utilitati, platforme, drumuri, alte mijloace fixe si obiecte de inventar. La licitatie au fost acceptate firmele Renault Technologie Roumanie SRL si Automobile Dacia SA, dar ambele au refuzat atunci sa achite pretul de pornire.

In aceste conditii, comisia a decis reprogramarea licitatiei, la un pret de pornire diminuat cu 5% fata de nivelul initial.

A doua licitatie a fost stabilita pentru luni, 19 februarie, la un pret de pornire de aproximativ 27,6 milioane lei inclusiv TVA, din care doua milioane lei pentru cladiri, 25,3 milioane lei pentru teren si circa 250.000 lei pentru retele de utilitati, drumuri si alte active.

La licitatie s-au prezentat tot Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia care, si de aceasta data, au refuzat sa achite pretul de pornire, determinand comisia judeteana sa reprogrameze pentru a treia oara licitatia, cu un nou pret, mai mic fata de nivelul celui stabilit pentru a doua etapa.

"In cazul in care licitatia nu va avea un castigator nici a treia oara, Consiliul Judetean va analiza reorganizarea intregii proceduri, cu un alt pret de pornire, conform legii", a declarat agentiei MEDIAFAX Mihai Trifan, vicepresedintele CJ Dambovita si presedintele comisiei de licitatie.

Renault a anuntat, anul trecut, ca intentioneaza sa construiasca pe amplasamentul din orasul Titu (judetul Dambovita) un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente, unitate denumita Renault Tehnologie Roumanie - RTR. Realizarea proiectului presupune investitii de 450 de milioane euro, in perioada 2007 - 2009.

Terenul are o suprafata totala de 258,4 hectare, iar cladirile ocupa o suprafata totala desfasurata de 6.061 metri patrati (4.723 metri patrati construiti).

Suprafata de teren necesara Renault, aflata in imediata apropiere a unei unitati militare, a fost transferata in noiembrie 2006, prin Hotarare de Guvern, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale (MApN) in domeniul privat al judetului Dambovita si administrarea Consiliului Judetean (CJ), pentru a fi scos la vanzare prin licitatie publica.

Intr-un raport al CJ Dambovita, obtinut de MEDIAFAX, se arata ca Ministerul Apararii a conditionat transmiterea imobilului catre autoritatile judetene de realizarea a trei obiective de investitii, respectiv un punct control acces, un hangar de aeronava tip C-130 Hercules si un punct conducere zbor.

Cumparatorul este obligat sa comande, pe cheltuiala sa, unui institut de proiectare agreat, studiile de fezabilitate si proiectele tehnice pentru realizarea acestor investitii pe care sa le construiasca, tot pe propria cheltuiala, pana la finele anului 2008, pe amplasamentele puse la dispozitie de MApN.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat saptamana trecuta ca grupul Renault a prezentat Guvernului un set de solicitari privind masuri de ajutor de stat pentru centrul de proiectare si dezvoltare de la Titu, procedurile pentru un acord in acest sens urmand sa fie accelerate.

El a mentionat ca printre solicitarile companiei Renault figureaza si dezvoltarea infrastructurii in zona respectiva.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1089 ori