Consiliul Judetean Dambovita, executat silit pentru 3,5 milioane lei

Luni, 27 Mai 2013, ora 13:27
1600 citiri
Consiliul Judetean Dambovita, executat silit pentru 3,5 milioane lei

Consiliul Judetean Dambovita este executat silit pentru suma de 3,5 milioane de lei, reprezentand cuantumul unei corectii financiare la proiectul cu fonduri europene derulat la Parcul Industrial Moreni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Adrian Þutuianu.

"Vestea rea este ca saptamana trecuta a inceput executarea silita a consiliului judetean pentru o suma de 35 de miliarde de lei vechi, corectie financiara aplicata pe Parcul Industrial de la Moreni. Incercam o contestatie la executarea silita si vom incerca si o esalonare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale a platii acestei sume", a precizat Þutuianu.

Acesta spune ca institutia pe care o conduce are mari probleme din cauza corectiilor financiare aplicate proiectelor europene. Adrian Þutuianu afirma ca responsabili pentru aceste corectii sunt cei care au condus consiliul judetean in mandatul trecut, cand s-au contractat si derulat proiectele europene.

"Este corectie financiara aplicata dupa inchiderea proiectului. Dupa inchiderea proiectului s-au facut lucrari de reabilitare a Parcului Industrial de la Moreni si, pentru ca au fost anumite probleme in derularea achizitiilor publice, avem aceasta situatie pe care eu am gestionat-o de un an de zile, am contestat-o, s-a refacut verificarea, iar astazi nu mai am decat aceasta solutie de contestare a executarii la instanta de judecata si solutia unei esalonari la plata", a precizat presedintele CJ Dambovita, Adrian Þutuianu.

Plata corectiilor, spune Þutuianu, impiedica finantarea altor proiecte de interes public.

"Asta arata ce consecinte produc, la un moment dat, corectiile financiare. 35 de miliarde de lei vechi inseamna jumatate din ce incaseaza judetul Dambovita intr-o luna de zile. Cetatenii trebuie sa stie ca din cauza acestor corectii nu pot asigura finantarea pe alte proiecte care sunt utile, necesare si asteptate de cetateni", a adaugat presedintele CJ Dambovita, Adrian Þutuianu.

Parcul Industrial de la Moreni, judetul Dambovita, a fost reabilitat prin Programul Operational Regional, cu o finantare de peste 10 milioane de euro.

Executia lucrarilor de modernizare a infrastructurii Parcului Industrial Moreni a fost atribuita in luna ianuarie 2011.

Parcul Industrial Moreni a fost infiintat in 2001 prin divizarea uzinei de armament Automecanica Moreni. In judetul Dambovita mai functioneaza inca doua parcuri industriale, unul la Mija si altul la Priboiu.

#executare silita CJ Dambovita, #datorii Consiliul Judetean Dambovita, #corectii financiare Parc Moreni , #Consiliul Judetean