Centrul Expozitional "Moldova", cesionat pentru 140.000 euro anual

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 13:40
1906 citiri
Centrul Expozitional "Moldova", cesionat pentru 140.000 euro anual

Consiliul Judetean Iasi a decis, luni, concesionarea pe o perioada de 25 de ani a Centrului Expozitional "Moldova", in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene, valoarea investitiei fiind de aproape 8,4 milioane euro.

Potrivit hotararii adoptate de plenul CJ Iasi, redeventa anuala va fi de 141.062 de euro, astfel incat autoritatile iesene - proiectul fiind implementat alaturi de Consiliul Local Iasi - sa recupereze o suma totala de 3,5 milioane de euro, reprezentand contributia administratiilor in realizarea investitiei.

Centrul a fost inaugurat in primavara anului 2011, dar autoritatile au realizat, la scurt timp, ca nu pot sustine financiar intretinerea corespunzatoare a cladirii. In urma unui studiu de fundamentare, s-a stabilit ca cea mai buna solutie este concesionarea catre un partener privat.

"Scapam de o povara, pentru ca sunt costuri mari privind plata angajatilor si intretinerea cladirii. Scoatem la concesiune pentru ca vrem sa facem Centrul Expozitional rentabil, sa fie administrat de o firma privata. Cel mai prost administrator este statul", a declarat presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad.

In desemnarea concesionarului, autoritatile vor puncta companiile interesate in functie de nivelul redeventei, nivelul calitativ, tehnic si functional al planului de afaceri, termenul de incepere a prestarii serviciilor, dar si in functie de numarul de targuri si expozitii organizate in ultimii trei ani.

Contractul de concesiune va putea fi negociat la fiecare cinci ani, potrivit hotararii CJ.

Centrul Expozitional "Moldova" este proiectat pe trei corpuri de cladiri care insumeaza 5.380 metri patrati de spatiu pentru targuri si expozitii, alti 2.000 mp fiind disponibili pentru platforma expozitionala in aer liber.

Conform proiectului realizat de CJ Iasi, beneficiarii directi sunt peste 1.600 de firme expozante anual, in timp ce la nivelul Regiunii de Nord-Est exista 13 organizatori de targuri si expozitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Consiliu Judetean Iasi, #centru expozitional Moldova, #Iasi cesionare centru , #Consiliul Judetean