Basescu: Demagogii spun ca Guvernul nu face nimic sa iesim din criza

Sambata, 22 August 2009, ora 23:37
2671 citiri
Basescu: Demagogii spun ca Guvernul nu face nimic sa iesim din criza

Romania poate sa iasa din criza daca stimuleaza investitiile in agricultura si infrastructura, a declarat sambata Traian Basescu, aflat in vizita la Arad.

Prezent la sedinta Consiliului de Dezvoltare Regionala a Regiunii Economice V - Vest, seful statului a subliniat ca Romania trebuie sa aiba ca obiectiv diminuarea la maxim a efectelor crizei, prin "stimularea de lucrari noi, de activitati noi, atat cat pot fi stimulate fara sa se ajunga la un nivel de indatorare care, la iesirea din criza, in loc sa permita valorificarea investitiilor, sa conduca la plata datoriilor acumulate", potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale remis Ziare.com.

"Priviti la Romania, priviti la Polonia sau la Cehia. Si-au bazat cresterea economica preponderent pe investitii - sigur, sunt mult mai putin afectate de criza decat Romania care, in ultimii ani, a impins toata resursa catre consum si a generat intr-adevar o crestere economica exploziva, dar extrem de fragila, o crestere economica ce n-a rezistat nici la prima adiere de vant a crizei", a declarat presedintele.

Acesta a adaugat ca Romania va obtine in 2009 un produs intern brut echivalent cu cel din 2006, scopul direct fiind de a avea un PIB cel putin egal cu cel din 2008.

Presedintele adauga insa ca este optimist in ceea ce priveste situatia economiei, subliniind ca vom iesi din criza dupa ce ies statele europene.

"Romania are structura care sa o ajute sa valorifice relativ rapid iesirea din criza la nivel european. Sigur, nimeni nu trebuie sa se lase pacalit de ceea ce vede la televiziuni, oameni care se dau cu capetele de pereti prin studiouri spunand cum nu face Guvernul nimic sa iasa Romania din criza. Sigur, acestia fac parte din categoria demagogi, oameni care se duc la televizor sa dezinformeze si nu sa informeze.

Romania nu poate iesi singura din criza. Acest lucru trebuie sa ne fie foarte clar. Romania va iesi din criza dupa ce ies Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franta, acele economii care pot tracta economia globala sau in cazul nostru, economia europeana", a mai spus seful statului.

Criza actuala demonstreaza ca o crestere economica bazata pe consum este o eroare, sustine presedintele, adaugand ca romanii au avut de-a face cu o astfel de situatie.

Traian Basescu a participat sambata, la Arad, la inaugurarea noii cladiri a Consiliului Judetean Arad. De asemenea, seful statului a luat parte la sedinta Consiliului de Dezvoltare Regionala a Regiunii Vest, in cadrul careia s-a intalnit cu autoritatile locale.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#basescu, #demagogie, #guvern, #criza , #Consiliul Judetean