Un tronson de autostrada se inaugureaza miercuri, langa Brasov

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 11:59
2306 citiri
Un tronson de autostrada se inaugureaza miercuri, langa Brasov

Tronsonul de 6,3 km dintre Stupini si Ghimbav va fi deschis traficului, miercuri, dupa ora 11.00, cand se va face receptia finala a lucrarilor la aceasta sosea, cu o intarziere de mai multe luni.

Miercuri, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov va face receptia finala a tronsonului III de ocolitoare care leaga DN 13, din zona Stupini, de DN 1, iesirea din Brasov spre Ghimbav. Lucrarile ar fi trebuit finalizate inca din primavara, insa, insa din cauza problemelor de finantare, termenele au tot fost decalate de la o luna la alta. Soseaua a fost construita astfel incat sa se poata circula in regim de autostrada, insa, deocamdata, vor fi impuse unele limite de viteza.

Tronsonul III are o lungime totala de 6,3 km si se desprinde cu un pasaj superior din DN 13 Brasov - Targu-Mures, intersecteaza strada Plugarilor cu un sens giratoriu, traverseaza DJ 103C (strada Lanii) cu un pasaj suprateran, intersecteaza drumul de acces la Institutul Cartofului cu un pasaj superior, intersecteaza calea ferata si DN 1 Brasov - Sibiu cu un pasaj superior si, mai departe, strada Clopotel cu un sens giratoriu care va permite accesul din si inspre DN 1 Brasov - Sibiu si DN 73 Brasov - Pitesti. Deocamdata, Compania de Drumuri nu a facut niciun demers in vederea selectarii unui nou constructor pentru primul tronson al ocolitoarei, dupa ce firma Alpine a intra in insolventa si s-a reziliat contractul. In cele doua tronsoane de ocolitoare se vor investi in total 227 de milioane de lei (fara TVA), lucrarile fiind finantate din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Transport, cu cofinantare de la Guvern. 69,25% din valoarea ambelor contracte reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene si 30,75% de la bugetul de stat.

Au fost finalizate si bretelele de legatura cu DN 73

Primaria Brasov, cu fonduri proprii, a efectuat cateva lucrari de sistematizare la intersectia Caii Cristianului (DN 73) cu strada Ioan Clopotel. Strada era destul de putin tranzitata, dar, tinand cont ca va face accesul in tronsonul III al ocolitoarei dinspre Pitesti, au fost necesare cateva resistematizari ale intersectiei. Astfel, din DN 73 pe sensul de mers spre Cristian a fost amenajata o banda de decelerare (la dreapta) spre Ioan Clopotel, pentru a nu se crea blocaje in trafic. Totodata, si la iesirea din Ioan Clopotel spre Cristian a fost amenajata o banda de accelerare, astfel ca soferii care vin dinspre ocolitoare sa nu fie nevoiti sa astepte pentru a iesi in DN 73. Nu in ultimul rand, pentru a fi evitate ambuteiajele si accidentele, pe Calea Cristianului dinspre Pitesti, a fost amenajata o banda pentru virat la stanga, urmand sa fie trasate si marcaje in acest sens, potrivit publicatiei locale Buna Ziua Brasov.

#tronson Stupini Ghimbav, #ruta ocolitoare Brasov , #Administratia strazilor