Sova: Autostrada Transilvania va fi gata pana in anul 2018

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 07:45
2055 citiri
Sova: Autostrada Transilvania va fi gata pana in anul 2018

Autostrada Transilvania va fi gata pana in anul 2018, iar provinciile istorice ale Romaniei vor fi legate, daca se urmeaza programul de acum si se tine cont de bazele pe care le punem in acest moment, a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

"In 2018, daca se urmeaza programul si ceea ce punem noi bazele acum, Romania va fi legata de autostrazi, deci provinciile istorice vor fi legate pentru ca Autostrada Transilvania pe la Sebes-Turda va fi gata, se va lega Brasovul de Bacau si de Sibiu pe Fondul de Dezvoltare Regionala. Deci, Sibiul va fi legat de Brasov pana in 2018. Pana la 1 decembrie 2018, cand vom avea sarbatorirea a 100 de ani de la statul national unitar, Autostrada Transilvania va fi fost gata. De asemenea, Moldova va fi legata de restul regiunilor prin autostrada. Singurul lucru pe care pot sa vi-l spun este ca am avut un an la dispozitie in care am demonstrat ca ce fac spun si ce spun fac (...) Pana in 2018 se va circula pe cei 63 de kilometri Pitesti - Curtea de Arges - Rm. Valcea (...)", a afirmat Sova.

Acesta a catalogat drept "inadmisibil" ce s-a intamplat cu Autostrada Transilvania dupa anul 2005.

"Ceea ce s-a intamplat cu Autostrada Transilvania a fost si ramane inadmisibil. Corpul de Control al premierului sper sa finalizeze controlul pe Bechtel si sa vedem exact ce s-a intamplat acolo pentru ca, dupa 2005, a fost bataie de joc, jaf si furt la drumul mare, facute de toti care au trecut pe acolo. Noi am reusit sa repornim Autostrada Transilvania. Am bagat Sebes-Turda pe fonduri europene, 70 de kilometri care se vor termina in martie-aprilie 2016. Am bagat pe bugetul de stat incepand de anul acesta cei 64 de kilometri de la Suplacu de Barcau pana la Bors, care se vor termina in alocarea multianuala 2014-2015-2016. Ne mai raman doar cei 101 km intre Suplacu de Barcau si Gilau. Acesti 101 km vor face obiectul unui parteneriat public-privat sau unei concesiuni pe care incepem sa o discutam la anul. Pe actuala alocare financiara 2007-2013, incepem sa facem Campia Turzii - Ocna - Targu Mures, care se va termina pana la finalul anului 2015", a explicat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sova autostrada Transilvania, #lucrari autostrada, #ministrul Dan Sova , #Administratia strazilor