Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

''Marea Gaureala Nationala''

''Marea Gaureala Nationala''
De astazi, Capitala intra in reparatii. Tara intreaga este sub pickhammere si buldozere.Calvarul soferilor care circula prin Capitala incepe de astazi, deoarece Primaria Generala, primariile de sector si Administratia Strazilor demareaza lucrarile de reabilitare la 39 de strazi principale. Lucrarile au fost contractate de sapte societati prin licitatie publica restransa. A"Strabag (7), Euro Construct Trading 98 (4), Tenologica Radion (7), Eurovia Construct International (7), Sorocam (7), Delta ACM (6) si Han Grup (1) vor fi responsabile pentru calitatea lucrarilor de reabilitareA", potrivit unui comunicat al primariei. Gardianul
Potrivit lui Gheorghe Udriste, seful Directiei Generale Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din Primaria Municipiului Bucuresti, pe strazile unde au inceput deja lucrari de asfaltare, acestea vor continua pina in luna octombrie. Pe linga asfaltari, municipalitatea incepe si lucrari de reabilitare in zonele Cismigiu, la Universitate si Piata Unirii. In 22 de intersectii din aceste zone vor incepe excavatiile, in vederea amenajarii a 14.000 de locuri de parcare subterane. Cele 113 artere pe care primaria si-a propus sa le reabiliteze in acest an vor costa peste 3.000 de miliarde de lei. Perioada de virf a reparatiilor, cind se va lucra pe 80 la suta dintre artere, va fi in lunile iulie-august. Cotidianul

Iata lista strazilor care intra in reparatie:

Bd Uverturii
Bd. Energeticienilor
Bd. Fizicienilor
Bd. Hristo Botev (intre Piata Rosetti si Bd. Corneliu Coposu)
Bd. Laminorului (intre Soseaua Chitilei si strada Fabrica de Caramida)
Calea Plevnei (intre Piata Kogalniceanu si strada Berzei),
Sos. Bucuresti-Magurele
Sos. Bucuresti-Targoviste (intre Bucurestii Noi si Soseaua de centura),
Sos. Chitilei
Sos. Fundeni
Sos. Giurgiului,
str. Alecu Russo
str. Calea Serban Voda
str. Campia Libertatii (intre strada Liviu Rebreanu si Bd. Basarabia)
str. Ceaikovski
str. Clabucet
str. Dornei
str. Dristorului
str. Escalei
str. Margeanului
str. Polona
str. Ramnicu Sarat,
str. Ritmului
str. Sportului

Si drumurile tarii sunt rascolite

Lucrarile de reabilitare pe DN 1 in zona Posada se vor finaliza la inceputul lunii august, a anuntat, vineri, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre.
"Practic, aceste lucrari, cu tot riscul de a-i supara pe conducatorii auto, se vor finaliza in circa doua luni de zile, pentru ca vreau sa consolidez tronsonul de la Posada astfel incat sa nu se mai produca noi probleme pe acest drum", a spus ministrul transporturilor.
Ministerul Transporturilor recomanda soferilor sa foloseasca ruta ocolitoare Ploiesti-Cheia-Brasov pe DN 1A, pentru a evita aglomeratia de pe Valea Prahovei, din cauza lucrarilor de consolidare terasamente si reabilitare a DN1 in zona Posada si a lucrarilor de modernizare a tronsonului Comarnic-Brasov.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1252 ori